Dienstenbond CNV

Nieuws

18 januari 2011

Cao-onderhandelingen wonen van start

Binnenkort zullen de cao-onderhandelingen wonen weer van start gaan. CNV Dienstenbond heeft cao-voorstellen geformuleerd welke wij nu ter stemming aan u voorleggen

Als gevolg van de economische recessie heeft de woonbranche het vooral in 2009 erg zwaar gehad. In dat jaar was er een omzetdaling van maar liefst 13%. Gelukkig heeft er in 2010 een stabilisatie opgetreden en is in dat jaar het omzetverlies beperkt gebleven tot ongeveer 1%. Voor 2011 wordt er stabilisatie van de branche verwacht. In 2009 was de loonsverhoging goed (3%). Met het oog op de situatie in de branche, de loonsverhoging van 2009 en inzet op werkgelegenheid is er in 2009 voor gekozen om de cao uit 2008 zonder loonsverhoging met een jaar te verlengen. In 2011 lijkt de branche zich te stabiliseren. Desalniettemin is de verwachting dat de situatie een wissel gaat trekken op de komende cao-onderhandelingen.

De cao-voorstellen
In de bijlage treft u de concept voorstellen voor de komende cao onderhandelingen. Op hoofdlijnen zetten wij naast een loonsverhoging in op afspraken die de positie van werknemers verbeteren. Denk hierbij aan afspraken over loopbaan coaching of EVC. Tevens staan er een aantal zaken in de cao die verduidelijking nodig hebben of die verbeterd kunnen worden.

Stemmen
CNV Dienstenbond legt de concept-cao-voorstellen hierbij ter stemming aan u voor. Naast of u het wel of niet eens bent met de voorstellen, horen wij het ook graag als u aanvullende cao-voorstellen heeft. Of andere opmerkingen naar aanleiding van de concept voorstellen. U kunt door middel van bijgevoegd stemformulier uw stem uitbrengen tot en met 25 februari. Uiteraard kunt ook ook per e-mail stemmen.

Vragen of opmerkingen
Heeft u naar aanleiding van deze nieuwsbrief vragen of opmerkingen? Neem contact op met uw bestuurder Agostino Di Giacomo Russo, tel 023 5670 615 of per e-mail: a.digiacomorusso@remove-this.cnvdibo.nl