Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 19 januari 2011

Publiek nomineert succesvolle debuutroman

Na meer dan 250.000 verkochte exemplaren van de debuutroman Zadelpijn en ander damesleed is nu de theaterbewerking van het boek genomineerd voor de AVRO Toneel Publieksprijs. Via www.avrotoneelpublieksprijs.nl kan het publiek online zijn stem uitbrengen op de succesvolle voorstelling over zes vriendinnen die jaarlijks op fietsvakantie gaan. De cast bestaat uit Margo Dames, Debby Petter, Esther Roord, Lieneke le Roux, Renée Soutendijk, Wimie Wilhelm en Has Drijver.

De AVRO Toneel Publieksprijs

Het publiek bepaalt wie de winnaar wordt van de AVRO Toneel Publieksprijs 2011. Via www.avrotoneelpublieksprijs.nl kan het publiek online stemmen op de genomineerde voorstellingen. Op speciale stemavonden (twee per voorstelling) in het land geeft het publiek de deelnemende voorstellingen een cijfer tussen de 1 en 10. Waardeert het publiek een voorstelling met een 8,1 of hoger, dan is deze genomineerd. Na de nominatie volgt een tweede, online stemronde. De gemiddeld hoogst gewaardeerde voorstelling wint de AVRO Toneel Publieksprijs 2011. Dit seizoen dingen 35 producties mee naar de prijs van het publiek. De winnaar ontvangt een geldprijs t.w.v. ¤ 25.000,- (te besteden aan een volgende productie) en een promotiemateriaalpakket. De uitreiking van de prijs vindt plaats tijdens het Gala van het Nederlands Theater zondag 11 september in de Stadsschouwburg Amsterdam.

Over Zadelpijn en ander damesleed

Zadelpijn en ander damesleed is een tragikomedie gebaseerd op de succesvolle debuutroman van Liza van Sambeek (meer dan 250.000 verkochte exemplaren). Het gaat over de vriendschap van zes eigenzinnige vrouwen van rond de vijftig die elkaar kennen vanaf hun studietijd. Eén keer per jaar gaan ze op fietsvakantie in Frankrijk. De vrouwen worstelen ieder met problemen op het gebied van werk, liefde, ziekte of verlies. Tijdens het Franse fietsuitje krijgt hun vriendschap zware klappen te verwerken met grote gevolgen voor alle vrouwen. De regie is in handen van Bruun Kuijt. Wiske Sterringa heeft de bewerking voor haar rekening genomen. Zadelpijn en ander damesleed is een productie van Bos Theaterproducties.