Rijksvoorlichtingsdienst

Bestuur Faunafonds draagt mr G.J. Jansen voor als nieuwe voorzitter

Dit is een persbericht van het Faunafonds

Het bestuur van het Faunafonds heeft besloten mr. G.J. Jansen bij staatssecretaris Bleker van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) per 1 juli 2011 voor te dragen als nieuwe voorzitter van het Faunafonds. Volgens de Flora- en faunawet beslist de bewindspersoon gezamenlijk met gedeputeerde staten van de provincies over deze voordracht. De huidige voorzitter van het Faunafonds, de heer J.S. Huys, heeft deze functie gedurende drie benoemingstermijnen van elk vier jaar bekleed en kan niet worden herbenoemd.

De heer Jansen (CDA, 64), die rechten studeerde aan de Universiteit van Utrecht, was tot en met 31 december 2010 Commissaris van de Koningin in de provincie Overijssel. Daarvoor was hij onder meer Directeur-Generaal Openbaar Bestuur bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en lid van het College van Bestuur van de Universiteit Leiden.

Het Bestuur van het Faunafonds denkt met de heer Jansen een zeer geschikte opvolger te hebben gevonden voor de heer Huys, die het Bestuur van het fonds sinds zijn instelling heeft geleid. Met name de bestuurlijke (provinciale) ervaring, waarover de heer Jansen beschikt, zal de komende tijd voor het Faunafondsbestuur van groot belang zijn, nu is besloten dat de taken van het Faunafonds zullen worden gedecentraliseerd naar de provincies. ___________________________________________________________________________________

Noot voor redacties (