Politie Amsterdam-Amstelland

Getuigen gezocht steekincident Damrak

De politie zoekt naar getuigen van een steekincident donderdagavond 20 januari op de hoek Damrak-Prins Hendrikkade. Rond 21.15 uur werd daar een 18-jarige jongen uit Almere neergestoken toen hij achter een straatrover aanrende.

Bestolen tijdens eten
Aanleiding voor het incident was een diefstal kort daarvoor, in een eetgelegenheid aan het Damrak. Het latere slachtoffer zat met zijn vriendin te eten toen zij werden bestolen. De dief rende met de buit de zaak uit. De Almeerder zette direct de achtervolging in. Hij kreeg daarbij hulp van een aantal andere jongeren. Ter hoogte van de Prins Hendrikkade kwam het tot een confrontatie met de dief. Die trok een mes en stak de Almeerder neer. Hij is later aan zijn verwondingen behandeld in het ziekenhuis. De dader is er vervolgens vandoor gegaan. Door de politie is in de omgeving een sporenonderzoek verricht.

Signalement
De politie is op zoek naar mensen die rond iets hebben gezien dat mogelijk met dit incident te maken heeft. Het signalement van de dader is als volgt:

- Blanke man

- 30-35 jaar oud

- 1.90-1.95 meter lang

- Lang blond haar in een staartje

- Onverzorgd uiterlijk

- Donkerblauwe spijkerbroek

- Zwarte schoenen

Wie meer informatie over het incident heeft, kan contact opnemen met de recherche op bureau IJ-tunnel, te bereiken via 0900 88 44


____________________