Gemeente Helmond


Brainport opnieuw bij 7 slimste regios

De Brainport regio is voor het derde achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot één van de zeven slimst regios ter wereld.

Top 7

Het Intelligent Community Forum (ICF) maakte dit woensdag 19 januari bekend in de Hawaiiaanse hoofdstad Honolulu. Het ICF is een internationale denktank op het gebied van economische en sociale ontwikkeling en bestaat uit een vakjury van onafhankelijke academici. In totaal hadden 21 regios zich kandidaat gesteld waarvan er zeven werden uitgekozen. Op 3 juni kiest het ICF de winnaar. Deze winnaar mag zich een jaar lang Intellegent Community of the Year 2011noemen

Internationale wereldtop

Gemeente Helmond voert dit jaar de gezamenlijke deelname aan. Wethouder Yvonne van Mierlo is trots op de top-7 positie: De afgelopen jaren hebben we bewezen bij de internationale wereldtop te horen. Het is geen vanzelfsprekendheid dat je er dan een volgende keer weer bij zit. De concurrentie is groot: het gaat toch om zon 300 regios van naam die wereldwijd meedingen. De komende tijd stellen we alles in het werk om de jury ervan te overtuigen dat we de allerbeste zijn.

Brainport loopt voorop

Het thema voor 2011 is Health in the Intelligent Community: wat onderneemt een slimme regio op het gebied van gezondheidszorg, voor de ontwikkeling van de regio? Brainport heeft veel in huis op het gebied van gezondheidszorg om bij de wedstrijdjury onder de aandacht te brengen. De regio ontwikkelt zich sterk op het gebied van ICT en loopt voorop op economisch en sociaal gebied. Brainport ontwikkelt projecten waarbij ICT wordt ingezet voor sociale, maatschappelijke en zakelijke doelen. Een voorbeeld hiervan is het programma Brainport Health Innovation. Dit programma bundelt en start initiatieven waarin ICT toepassingen centraal staan die bijdragen aan plezierig leven, een betere gezondheid, betere behandelingen en verantwoord zelfstandig thuis kunnen wonen door ouderen en zieken.

Klik hier voor meer informatie over Brainport