Gemeente Den Helder

Voorzieningenrechter beslist: Hotel Den Helder blijft voorlopig gesloten 2011-01-21

Donderdagmiddag heeft de voorzieningenrechter het verzoek afgewezen tot het treffen van een voorlopige voorziening om Hotel Den Helder te heropenen. Eigenaar Bos had de rechter daartoe verzocht.

De rechter is van mening dat de veiligheid van gasten en medewerkers van het hotel prevaleert boven de continuïteit van de bedrijfsvoering. Zij maant de partijen aan om er samen uit te komen.

Ambtenaren van de gemeente Den Helder bereikten afgelopen woensdag in een constructief overleg met technische experts van adviesbureaus ERB en Effectis (TNO), aangetrokken door Bos, overeenstemming over de randvoorwaarden en uitgangspunten om Hotel Den Helder op korte en op lange termijn veilig open te stellen. Hoteleigenaar Bos liet de gemeente donderdag via zijn advocaat weten zich te committeren aan de afspraken die in dat overleg door de partijen zijn gemaakt. Het is nu aan Bos om daadwerkelijk uitvoer te geven aan de noodzakelijke aanpassingen.

Burgemeester Koen Schuiling ontvangt aanstaande maandag een delegatie van medewerkers van Hotel Den Helder. Zij hadden daar woensdag schriftelijk om gevraagd. Het open houden van het hotel is steeds de doelstelling van de gemeente geweest, maar aan de wettelijke veiligheidsvoorwaarden moet wel voldaan zijn. Ook in belang van de medewerkers.