Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 21-01-2011

Vrouw (23) ook verdacht van beroving bejaarde vrouw (80)

OUDENBOSCH: Speurwerk van twee wijkagenten en de recherche van het team Mark & Dintel naar aanleiding van de beroving van een 80-jarige vrouw hebben de politie gistermiddag geleid naar een tweede verdachte, een 23-jarige vrouw uit Oudenbosch. De politie vermoedt dat zij net als een woensdagmorgen aangehouden 15-jarig meisje bij deze straatroof betrokken is. Ook zij is in verzekering gesteld.

Een 80-jarige vrouw uit Oudenbosch was vorige week vrijdag even na 18.00 uur boodschappen aan het doen in het centrum van Oudenbosch. Ze liep over de Varkensmarkt, toen ze een duw kreeg en ten val kwam. Ze bezeerde hierbij een van haar knieën en armen. Toen ze opkeek was haar tas weg. Een winkelmedewerkster was getuige en ving de vrouw op. Er werd van het slachtoffer een aangifte opgenomen. De vrouw verklaarde dat ze twee of drie personen weg zag rennen in de richting van de Fenkelstraat.

Een van de wijkagenten sloeg aan op de signalementen van de daders. Hij dacht aan een 15-jarig meisje uit Oudenbosch. Samen met een collega heeft hij verder gerechercheerd. Dit leidde woensdagmorgen omstreeks 07.10 uur tot haar aanhouding in de ouderlijke woning. Vervolgonderzoek van de recherche, onder meer dankzij enkele getuige verklaringen, leverde nog een verdachte op, een 23-jarige vrouw uit Oudenbosch.

Arrestatie na huiselijk geweld

ROOSENDAAL: De politie heeft vannacht omstreeks 01.30 uur in de wijk Kalsdonk een 34-jarige man aangehouden ter zake huiselijk geweld. Hij zou zijn 29-jarige vriendin in de woning mishandeld hebben.

De agenten zagen ter plaatse dat de voordeur open stond. In de woonkamer was de verdachte zijn kleding aan het pakken. Zijn vriendin had zich in de badkamer opgesloten. Ze vertelde dat haar vriend haar tijdens een ruzie door de woning had gegooid. Ook had hij haar hard bij haar kaak vastgepakt, terwijl pas twee kiezen waren getrokken. Hij zou haar in de afgelopen maanden al vaker hebben mishandeld. De verdachte is in verzekering gesteld. Hij bleek ook nog voor vijf zaken in het opsporingsregister te staan, waaronder een hechtenis van 30 dagen.

Verkeerscontrole levert Belg (31) met openstaande boete op

PUTTE: Een 31-jarige man uit Merksem is donderdagavond tijdens een verkeerscontrole op de Antwerpsestraat aangehouden nadat was gebleken dat hij nog een boete van 112,50 euro had open staan. Hij heeft op het bureau de boete betaald. Voorzien van een kwitantie is de man
huiswaarts gegaan. Er werden gisteravond in samenwerking met de Belgische collega's op vier plaatsen verkeerscontroles uitgevoerd, twee op Belgisch grondgebied en twee in Nederland namelijk op de
Antwerpsestraat te Putte en de Aanwas te Ossendrecht.

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft donderdagmiddag een verkeerscontrole gehouden opde kruising Jacob Obrechtlaan / Zuid-Oostsingel / Burg. Van Hasseltstraat / Zuid-westsingel. Er is met een spotter gecontroleerd op het niet dragen van de autogordels (11x) , het door rood licht rijden (2x), het niet kunnen tonen van het rijbewijs (1 x en het parkeren op een invalidenparkeerplaats zonder in het bezit te zijn van een invalidenkaart (1x).

OUDENBOSCH: De politie heeft op donderdag 20 januari tussen 18.00 en 22.00 uur een alcoholcontrole gehouden op de Bosschendijk. Er werden niemand betrapt op het rijden onder invloed, wel werd zes bekeuringen uitgedeeld. Ook bleek een gecontroleerde bestuurder nog een boete van 168 euro te hebben open staan. Hij heeft aan het bureau betaald.

Resultaten:

- 1x geschorst voertuig

- 1x verlopen APK

- 2x rijden op bromfiets zonder helm

- 1x niet kunnen tonen rijbewijs

- 1x meerijden in voertuig zonder op zitplaats te zitten (zat tussen voorstoelen)

Inbrekers stelen twee auto's bij garagebedrijf

ROOSENDAAL: Bij een autobedrijf op het Keulsveld is ingebroken. De inbraak werd donderdagmorgen door personeel van de dealer ontdekt. De inbrekers waren kennelijk via het pand van de buurman binnen gekomen. daar was een ruit vernield. Vervolgens hebben de dieven een gat in de muur gemaakt en de kluis bereikt. Daaruit zijn onder meer de sleutels gestolen van twee auto's. Deze voertuigen hebben ze meegenomen. Dit zijn de 18-PDK-1 voor een Nissan Qashqai en de 59-NKD-2
voor een Nisan Juke.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 21-01-2011 14:04 | © Regio Midden en West Brabant |