Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Voorstel aanpassing openingstijden politiebureau Huizen/Blaricum

Huizen, 21-01-2011 o Politie Gooi en Vechtstreek is met de burgemeesters van Huizen en Blaricum in gesprek over een aanpassing van de openingstijden van het politiebureau Huizen/Blaricum. Momenteel is het bureau op werkdagen geopend van 07.00 uur tot 23.00 uur en in de weekenden van 09.00 tot 23.00 uur. Het voorstel is dat terug te brengen naar een openingstijd van 09.00 tot 17.30 uur op werkdagen en het bureau in het weekend te sluiten. De uren die hierdoor beschikbaar komen worden gebruikt voor meer blauw op straat.

Aanleiding voor dit voorstel is een door politie Gooi en Vechtstreek gehouden onderzoek naar de bezoekfrequentie van bureau Huizen. Daaruit blijkt dat het aantal burgers dat in de avonduren en tijdens het weekend aan de balie komt beperkt is. De politie is van mening dat de capaciteit die het kost om het bureau open te houden beter op straat besteed kan worden. Door het aanpassen van de openingstijden kan het wijkteam Huizen/Blaricum s avonds twee agenten en in het weekend (wanneer het druk is in de horeca) twee agenten extra inzetten op straat.

Burgemeester A.Ph. Hertog van Huizen en burgemeester J.N. de Zwart-Bloch van Blaricum zijn voornemens akkoord te gaan met het voorstel van de politie. Voorafgaand aan het formele besluit wordt de raadscommissie door de burgemeester van Huizen geconsulteerd en wordt de gemeenteraad door de burgemeester van Blaricum geïnformeerd. Dit gebeurt begin februari.

Inwoners van Huizen en Blaricum kunnen, wanneer de openingstijden zijn aangepast, tijdens kantooruren in bureau Huizen terecht. Het politiebureau in Hilversum (Groest 69) is zeven dagen per week, 24-uur per dag geopend. Aangifte doen kan (voor de meest voorkomende delicten) via internet (www.politie.nl) of door een afspraak te maken (via 0900-8844).