Algemene omroepvereniging AVRO

PERSBERICHT

Hilversum, 21-01-2011

DIRECTIE AVRO COMPLEET
Peter Lubbers benoemd tot Directeur Media

De AVRO heeft Peter Lubbers aangetrokken als Directeur Media. Lubbers treedt met ingang van uiterlijk 1 juli toe tot de directie van dé omroep voor kunst en cultuur en het genre opinie & debat. Niels van 't Hooft, werkzaam bij de AVRO sinds 2009, is begin dit jaar benoemd tot Directeur Financiën en Bedrijfsvoering. Met de benoeming van beide directeuren is de reorganisatie die in 2010 bij de AVRO heeft plaatsgevonden afgerond.

Als Directeur Media wordt Lubbers (43) verantwoordelijk voor de totale programmering op radio, televisie en internet. Ook zal hij binnen de dagelijkse leiding bijdragen aan de crossmediale werkwijze van de AVRO. Lubbers was de afgelopen zes jaar werkzaam bij het programmamanagement van RTL Nederland waarvan de afgelopen twee jaar als zenderdirecteur van RTL 7. De laatste jaren heeft hij die zender een sterk en helder profiel gegeven.

"Ik kijk erg uit naar mijn nieuwe functie en heb enorm veel zin om een wezenlijke bijdrage te leveren aan het versterken van het merk AVRO. Het wordt een inspirerende periode waarin we volgende stappen moeten maken naar een nog sterkere programmering, zowel op televisie, radio als online". Aldus Peter Lubbers.

Willemijn Maas, Algemeen Directeur AVRO noemt Lubbers een belangrijke versterking. "Om onze positie als omroep te verstevigen, zochten we een zwaargewicht uit de mediawereld. Peter voldoet in alle opzichten aan dat profiel. Hij beschikt over veel kennis en ervaring, heeft een waardevol netwerk en is bovenal een zeer getalenteerde en inspirerende mediaman; iemand met een sterk ontwikkeld creatief instinct en bovendien een echte teamspeler. De komst van zo'n vooraanstaande professional is van grote betekenis voor onze toekomst."

Met ingang van uiterlijk 1 juli 2011 bestaat de dagelijkse leiding van de AVRO uit: Willemijn Maas (Algemeen Directeur), Niels van 't Hooft (Directeur Financiën en Bedrijfsvoering) en Peter Lubbers (Directeur Media).


---



Algemene omroepvereniging AVRO