Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Jonge Democraten willen positief alternatief voor Onderwijs

De Jonge Democraten nemen 21 januari deel aan de landelijke protesten tegen de onderwijsplannen van het kabinet. De Jonge Democraten zullen daar pleiten voor een positief alternatief. De manifestatie vindt plaats op het Malieveld in Den Haag van 12.30 tot 15.30 uur.

Het kabinet wil dat Nederland tot de top-5 van kenniseconomieën gaat behoren. Nederland geeft relatief echter 5 miljard euro per jaar minder uit aan onderwijs dan andere landen. Maarten Koning, landelijk voorzitter van de Jonge Democraten: "Het kabinet denkt voor een dubbeltje op de eerste rang plaats te kunnen nemen. Dat gaat dus niet lukken. Kwaliteit kost geld. Zo simpel is het."

De Jonge Democraten willen de extra investering niet afwentelen op de belastingbetaler. Maarten Koning: "Het is ons menens en daarom pleiten wij al langer om de studiebeurs om te zetten in een lening. Zo dragen ook jongeren een steentje bij. Een positief alternatief noemen wij dat!"

De invoering van een sociaal leenstelsel levert ruim 1 miljard euro op. De overige 4 miljard euro willen de Jonge Democraten financieren uit een verhoging van de AOW-leeftijd en hervorming van de hypotheekrenteaftrek. Ze hebben daarvoor een plan wat ze presenteren op de website www.positiefalternatief.nl.

Tijdens de manifestatie zullen de Jonge Democraten hun plannen presenteren aan het publiek en met de andere aangesloten organisaties demonstreren tegen de bezuinigingen.

Noot voor de redactie,