Ingezonden persbericht


Persbericht

Alkmaar, 21 januari 2011

Inschrijving Fiets4daagse Hoorn West-Friesland geopend

Geen dag is bij de Fiets4daagse Hoorn West-Friesland hetzelfde, die wordt gehouden van maandag 2 tot en met donderdag 5 mei 2011. Deelnemers kunnen tijdens de derde editie vier dagen lang genieten van afwisselende routes door het oer-Hollandse landschap. Via de Westfriese Omringdijk fietst men langs levendige Zuiderzeestadjes, bloeiende tulpenvelden, polderweggetjes en groene dijken. De inschrijving voor de fietsvierdaagse is inmiddels geopend.

De aantrekkingskracht van de Fiets4daagse Hoorn West-Friesland zijn de schitterende routes, die als een klaverblad om de startplaats Hoorn liggen. De deelnemers krijgen zodoende een mooi overzicht van een bijzonder stukje Noord-Holland. Elke dag kan gekozen worden uit drie afstanden (25, 45 en 75 km), waardoor de Fiets4daagse Hoorn West-Friesland geschikt is voor iedereen. Van jong tot oud en van beginner tot geoefende fietser.

Tijdens de IJsselmeerroute op de eerste dag wordt al fietsend kennisgemaakt met het rijke VOC verleden in de prachtige havensteden van West-Friesland. Deze route is met name erg leuk voor deelnemers, die met hun kinderen de 25 km route willen fietsen, vanwege de boottocht vanuit Enkhuizen naar Medemblik en vervolgens terug naar Hoorn met de stoomtram. Nieuw op deze dag is een alternatieve fietsroute voor de 25 en 45 km, wanneer deelnemers geen gebruik willen maken van de boot en tram.

De tweede dag wordt de Omringdijkroute gefietst, die dit jaar ten opzichte van 2010 andersom wordt gereden, zodat de deelnemers de route vanuit een ander perspectief zullen beleven. Alle afstanden doen op deze dag het pittoreske kerkje 't Kerkhuys in Spanbroek aan. De 75 km route gaat onder andere verder langs het rustieke plaatsje Kolhorn en het Slot van Schagen.

Op dag drie staat de Schermer en Beemsterroute centraal, waarbij door de gezellige dorpskernen van de gemeente Koggenland wordt gefietst. De 75 km vervolgt de route via het historische centrum van Alkmaar, door de prachtige Eilandspolder en langs de vele molens in De Schermer.

De deelnemers fietsen op de laatste dag de Markermeerroute. Nadat de gezellige plaatsen Avenhorn, Beemster en Purmerend zijn aangedaan, worden de deelnemers in Hoorn via de Westerdijk en de havens warm onthaald bij de feestelijke finish op de Roode Steen.

Alle routes starten en finishen in Hoorn bij IJsbaan De Westfries. Er kan worden gestart tussen 08.00 en 10.00 uur. Dagelijks kan er worden gefinisht tot 17.00 uur.

Voorinschrijven is mogelijk t/m 17 april via www.fiets4daagsehoorn.nl. Wie zich voor 17 april aanmeldt, krijgt korting op het inschrijfgeld. Tijdens het evenement is er ook na-inschrijving mogelijk.

Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht