Gemeente Barendrecht



Persbericht gemeente Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk

Individuele hulpmiddelen, woningaanpassingen en trapliften

Gemeenten selecteren opdrachtnemers Wmo

RIDDERKERK (vrijdag 21 januari 2011) - Op vrijdag 21 januari ondertekenden de wethouders Versendaal van Barendrecht, Rombout van Albrandswaard en Dokter van Ridderkerk contracten met drie opdrachtnemers in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De huidige contracten met opdrachtnemers voor individuele hulpmiddelen, woningaanpassingen en trapliften liepen ten einde. Na een gezamenlijke Europese aanbestedingsprocedure is op basis van kwaliteit en prijs de opdracht gegund aan respectievelijk Welzorg, Zwaluwe en Otto Ooms.

Wethouder Cees Versendaal: 'Het is efficiënter om gezamenlijk aan te besteden. Bovendien hebben we daarmee een grotere kans op goede opdrachtnemers die tegen gunstige voorwaarden werken. We hebben alle vertrouwen in de opdrachtnemers die we hebben geselecteerd voor individuele hulpmiddelen, woningaanpassingen en trapliften. Met dit soort voorzieningen kunnen onze inwoners zo lang als dat binnen de kaders mogelijk is zelfstandig blijven wonen en meedoen aan de samenleving.'

Nieuwe contracten

Welzorg is per 1 februari 2011 de nieuwe opdrachtnemer voor individuele hulpmiddelen zoals scootmobielen en rolstoelen. Het nieuwe contract met Zwaluwe, de huidige opdrachtnemer voor woning-aanpassingen zoals aanpassing van de badkamer, is ingegaan per 1 januari jl. Dit geldt ook voor het nieuwe contract met Otto Ooms, de huidige opdrachtnemer voor trapliften. Bestaande cliënten merken overigens niets van de nieuwe contracten. Zij behouden gewoon hun huidige voorzieningen.