Gemeente Lopik

Erespeld mevrouw De Jong


Op zaterdag 22 januari 2011 heeft mevrouw A.J.C. de Jong uit Benschop de erespeld van de gemeente Lopik ontvangen uit handen van wethouder mevrouw K.A.C. de Korte-de With. Mevrouw De Jong ontvangt de erespeld als blijk van waardering voor haar inzet voor de werkgroep van de Stichting Kursusprojekt Benschop/Polsbroek.

Mevrouw De Jong maakt al 30 jaar als vrijwilliger deel uit van de werkgroep. Jaarlijks (mede) organiseert en begeleidt zij cursussen uit het Voor- en Najaarsprogramma van de Stichting Kursusprojekt Benschop/Polsbroek.

Daarnaast neemt zij ieder jaar drie dagen vrij om bedrijven in de gemeente Lopik te benaderen voor het enerzijds beschikbaar stellen van prijzen voor de verloting tijdens de jaarlijkse Open Dag en het anderzijds leveren van een geldelijke bijdrage voor een sluitende exploitatie van het Kursusprojekt. In ruil daarvoor worden deze bedrijven met een logo vermeld op de website
www.kususprojektbenschop.nl. Aan het actueel houden van deze website besteedt mevrouw De Jong drie tot vier uur per week.

Kortom, zonder de inbreng van mevrouw De Jong zou het Kursusprojekt niet kunnen zijn wat het nu is: een organisatie die voor alle inwoners van de gemeente Lopik cursussen op allerlei gebied organiseert die voor iedereen financieel toegankelijk zijn.

Toekenningscriteria erespeld
De erespeld kan worden toegekend aan inwoners als blijk van waardering voor hun langdurige en meer dan evenredige inzet voor een plaatselijke vereniging, of bijzondere inzet voor de plaatselijke gemeenschap. De erespeld kan ook worden toegekend aan inwoners, die 50 of 60 jaar onafgebroken lid zijn van een plaatselijke vereniging, ter gelegenheid van hun jubileum.