Politie Gelderland-Zuid

Aandacht voor fietsverlichting

50 fietsers zonder licht

Wijchen, 22-01-2011 o Politieteam Wijchen hield vrijdagavond een actie rond verkeersveiligheid. Om de landelijke campagne 'Val op' nog eens extra onder de aandacht te brengen, controleerde de politie uitgebreid op het voeren van (juiste) fietsverlichting. Naast dit speerpunt werd natuurlijk ook op andere verkeersovertredingen gelet.

Juist in de donkere maanden is het voeren van degelijke fietsverlichting van groot belang. Vaak is goede zichtbaarheid zelfs van levensbelang, voor jezelf als fietser maar ook voor de overige verkeersdeelnemers. Vanuit het ministerie van Verkeer en Waterstaat wordt jaarlijks een grote publiekscampagne gelanceerd om mensen te informeren over het belang van fietsverlichting en te wijzen op de gevaren. De politie ondersteunt deze boodschap door in de wintermaanden extra controles te houden.

Te voet en rijdende controle
In Wijchen is vrijdag uitvoerig gecontroleerd, op diverse locaties verspreid over Wijchen. De controles begonnen om 18.00 uur en duurden tot 02 uur 's nachts. Agenten surveilleerden zowel te voet als per auto. De controleplaatsen waren onder meer de Bronckhorstlaan (ter hoogte van de brandweerkazerne), de Stationslaan / Klapstraat, de rotonde Mr van Coothlaan en Meerdreef en tot slot de Graafseweg / Leemweg.
In verband met een uitslaande brand op de Homberg werd de controleactie een paar uur onderbroken, toen was daar de nodige assistentie gevraagd.

Actie
In de eerste anderhalf uur deelden de agenten al bijna 30 bekeuringen uit aan fietsers zonder licht. Uiteindelijk kwam de teller uit op 50 staande houdingen en bekeuringen. Als ludieke actie kregen de overtreders wel een ledlampje mee, een zgh 'thuiskomertje', zodat de fietsers wel veilig thuis konden komen.

Ook op andere zaken ter bevordering van de verkeersveiligheid werd gelet. Zo waren er bekeuringen voor: een snelheidsovertreding (29 km/per uur te hard na correctie), negeren inhaalverbod, nuttigen van alcohol op de openbare weg, geen richting aangeven. Daarnaast is een boete gegeven voor wildplassen en zijn twee boetes geïnd van nog openstaande vonnissen.

Aan de controleactie deden een tiental politiemensen mee, waaronder collega's van vrijwillige politie en studenten. (08)

Laatst gewijzigd 22-01-2011 13:43 | © Regio Gelderland-Zuid |