Politie Groningen

Zaterdag 22 januari 2011

Provincie Groningen, 22-01-2011

Vrouw gewond bij val van fiets

GRONINGEN Een 26-jarige vrouw uit Groningen is vrijdagochtend op de kruising Kerkstraat met de Kruissingel in Groningen gewond geraakt bij een ongeval. De vrouw was op de spekgladde klinkers onderuit gegleden. Zij liep hierbij klachten aan haar nek en rug op. De vrouw werd voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Friezen aangehouden voor winkeldiefstal

GRONINGEN De politie heeft vrijdagavond twee mannen uit Leeuwarden (30 en 41 jaar) aangehouden voor diefstal. De politie werd door beveiligingspersoneel gewaarschuwd over een diefstal uit een warenhuis aan de Grote Markt in Groningen. Op basis van een doorgegeven signalement kon de 41-jarige Leeuwarder op de Grote Markt worden ingerekend. Onder zijn jas werden twee kledingstukken met labels, een broek en een jas, aangetroffen en in beslag genomen. Verder werden nog drie kledingstukken in de omgeving gevonden. Beveiligingsmedewerkers gaven aan dat de verdachte samen met een andere man de kleding uit het warenhuis had gestolen. De 41-jarige werd voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Daar meldde de 30-jarige Leeuwarder zich even later aan de balie. Ook hij werd aangehouden voor diefstal. Beide Friezen bekenden tijdens het verhoor dat zij de winkeldiefstal hadden gepleegd. Zij mochten na verhoor het politiebureau verlaten. Het warenhuis doet aangifte van de diefstal. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie pakt aanrander op heterdaad

GRONINGEN De politie heeft vrijdagnacht in de Geulstraat in Groningen een 40-jarige man uit Utrecht aangehouden voor aanranding. Een 22-jarige vrouw uit Groningen was kort daarvoor op de kruising Hereweg met de Vechtstraat in Groningen onzedelijk betast door een onbekende man. Het slachtoffer klampte een voorbijrijdende taxichauffeur aan, waarna de politie werd gebeld. Op basis van het signalement zette de politie een zoektocht naar de verdachte in. Een politieagent ging hierbij te voet in de Rivierenbuurt op zoek naar de verdachte. Hij zag een man staan die aan de doorgegeven omschrijving voldeed. Bij het zien van de diender ging de man er vandoor. De agent wist de verdachte te achterhalen en aan te houden. De Utrechter werd in een cel ingesloten.

Vier aanhoudingen na ongeregeldheden

WINSCHOTEN De politie heeft vrijdagnacht op het Marktplein in Winschoten vier personen aangehouden na ongeregeldheden. De politie kreeg van personeel van een horecagelegenheid op het Marktplein meldingen binnen dat er tijdens een schoolfeest opstootjes waren geweest. Hierdoor waren er meerdere bezoekers vanwege hun gedrag de horecagelegenheid uitgezet. Eén van deze personen werd voor het veroorzaken van aanstootgevend gedrag aangehouden. Een 17-jarige jongen uit Oude Pekela, die ook uit de discotheek was gezet, vond het nodig om iemand te slaan. De knaap werd aangehouden voor vechten op straat. Hierop bemoeiden de vrienden van de verdachte zich met de aanhouding. De politie moest vervolgens met de wapenstok de agressieve groep op afstand houden. Hierop werden meerdere politie-eenheden naar het Marktplein gedirigeerd om de ongeregeldheden te sussen. Een 22-jarige vrouw uit Nieuwe Pekela, die uit een andere horecagelegenheid was gezet, gaf een portier een trap. Ook de vrouw werd aangehouden voor vechten op straat. Ten slotte werd een 18-jarige jongeman uit Oude Pekela ingerekend voor het veroorzaken van wanordelijkheden. De Pekelder gedroeg zich opdringerig door te duwen en hij vertoonde uitdagend gedrag. De politie moest diverse mensen duwen geven om de groep op afstand te houden. Door snel en krachtdadig optreden wist de politie de ongeregeldheden te sussen, zodat de rust weer terugkeerde. Dit incident heeft geen enkele relatie met de ongeregeldheden van oktober 2010. Alle verdachten mochten na verhoor, met een proces-verbaal op zak, het politiebureau verlaten. Allen kregen een waarschuwing voor een verblijfsontzegging in de binnenstad van Winschoten.

Politie pakt doorrijder van aanrijding

HOOGEZAND De politie heeft vrijdagavond op de Parallelweg in Hoogezand een 23-jarige man uit Hoogezand aangehouden voor het verlaten van de plaats van een ongeval. Een getuige meldde dat een automobilist een aanrijding had veroorzaakt in de Kerkstraat en dat deze een geparkeerde auto daarbij had beschadigd. De bestuurder parkeerde zijn wagen verderop en hij ging vervolgens een horecagelegenheid in. Even later kwam de Hoogezandster naar buiten. Bij het zien van de agenten ging de man er rennend vandoor. De dienders wisten de verdachte bij een sloot op de Parallelweg te achterhalen. De agenten en de 23-jarige belandden bij de aanhouding in de sloot. De man werd overgebracht naar het cellencomplex in Groningen. Daar bleek dat de man nog gesignaleerd stond. Ook kon worden vastgesteld dat de verdachte geen rijbewijs had en dat hij onverzekerd had gereden. Hij werd in een cel ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadjer aangehouden voor dubbele mishandeling

GRONINGEN De politie heeft vrijdagnacht in de Poelestraat in Groningen een 26-jarige man uit Groningen aangehouden voor mishandeling. De verdachte bevond zich in een horecagelegenheid in de Poelstraat en hij wilde op zijn stoel gaan zitten. Hiervoor vroeg aan een 20-jarige plaatsgenoot of hij met zijn stoel naar voren wilde gaan. Kennelijk deed de 20-jarige dit niet snel en ver genoeg, want hij kreeg van de verdachte een duw tegen zijn stoel. Toen het slachtoffer zich omdraaide, kreeg hij pardoes een klap tegen zijn gezicht. Toen een 21-jarige man uit Apeldoorn hier wat van zei, kreeg hij een klap tegen zijn oor. Beiden liepen licht letsel op. Op aanwijzing van beide slachtoffers werd de 26-jarige verdachte ingerekend. Hij werd in een cel ingesloten.

Politie pakt drie Poolse winkeldieven

LEEK De politie heeft vrijdagavond drie Poolse mannen van 19, 21 en 27 jaar aangehouden voor diefstal. Politieagenten reageerden op een melding van een supermarkt aan de Waezenburglaan in Leek dat een 21-jarige Pools was aangehouden voor diefstal. De verdachte was in het bezit van een tas met diverse producten die uit de supermarkt afkomstig zijn. De Pool werd aangehouden en ingesloten in een cel. Volgens winkelpersoneel waren nog twee andere mannen betrokken bij de diefstal. Politieagenten troffen bij een verdachte situatie aan de Goldbergsingel twee mannen aan. Het betrof hier twee Polen van 19 en 27 jaar. Al snel konden beide verdachten gelinkt worden aan de winkeldiefstal. Hierop werden zij aangehouden ingesloten. Het drietal wordt vandaag gehoord met behulp van een tolk.

Overval op cafetaria

DELFZIJL twee onbekende mannen hebben vrijdagavond rond 20.10 uur een overval gepleegd op een cafetaria aan de Europaweg in Delfzijl. Beide daders kwamen vermomd de cafetaria binnen. Beiden waren in het bezit van een wapen. Eén van de overvallers eiste geld van de 21-jarige eigenaar. Hij opende de kassa, waarna de overvallers er met honderden euros vandoor gingen. De politie hield een uitgebreide zoektocht naar beide overvallers. Deze bleef echter zonder resultaat. De eigenaar heeft al aangifte gedaan van de overval. De politie stelt een nader onderzoek in.

Bromfietser verlaat lopend plek ongeval

HARKSTEDE Een 19-jarige jongeman uit Harkstede is vrijdagavond na het veroorzaken van een ongeval de plek van het ongeval verlaten. De Harksteder wilde op een geleende bromfiets vanuit de Schout Poelmanstraat de Hoofdweg oversteken. Hij zag hierbij een naderende auto, bestuurd door een 24-jarige man uit Harkstede, over het hoofd. De bromfietser werd aangereden en hij belandde op de motorkap van de auto. De 19-jarige viel vervolgens op de grond. De knaap stond echter op en verliet de plek van het ongeval. Uiteindelijk wist de politie de verdachte in een woning in Harkstede op te sporen. Hij bleek gewond te zijn aan zijn hoofd. De knaap werd eerst voor medische behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Daarna werd door een arts een bloedproef afgenomen. De uitslag van de proef moet uitwijzen of de 19-jarige onder invloed heeft gereden. Hij wordt binnenkort gehoord over de aanrijding. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie pakt geweldpleger op heterdaad

GRONINGEN De politie heeft vrijdagnacht in de Oude Boteringestraat in Groningen een 24-jarige man uit Groningen aangehouden voor mishandeling. De Stadjer wordt ervan verdacht dat hij kort voor zijn aanhouding een 25-jarige man uit Groningen heeft mishandeld. Het slachtoffer werd gewond op de grond in de Poelestraat aangetroffen. Hij diverse verwondingen aan zijn gezicht. Het slachtoffer werd voor verdere medische behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De politie wist met behulp van een getuige de verdachte op te sporen. De man werd in een cel ingesloten. Hij wordt vandaag gehoord.

Damster beledigt agenten

GRONINGEN De politie heeft vrijdagnacht in de Poelestraat in Groningen een 30-jarige man uit Appingedam aangehouden voor belediging. De Damster beledigde zonder enige aanleiding surveillerende politieagenten. Toen hij zijn scheldwoorden herhaalde, werd hij aangehouden. De 30-jarige verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Agenten wisten hem met gepast geweld te overmeesteren. De man werd overgebracht naar het politiebureau. Daar werd hij gehoord over de belediging. Hij mocht hierna het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Man aangehouden na mishandeling

GRONINGEN De politie heeft zaterdagnacht in de Poelestraat in Groningen een 20-jarige man uit Groningen aangehouden voor mishandeling. De Stadjer wordt ervan verdacht dat hij in een horecagelegenheid in de Poelestraat een 18-jarige man uit Haren heeft mishandeld. Op aanwijzing van het slachtoffer en een getuige werd de man aangehouden en ingesloten. De Harenaar moest zich met letsel aan het gezicht onder doktersbehandeling laten stellen. De 20-jarige wordt vandaag gehoord. Het slachtoffer doet aangifte van het geweld.

Stadjer aangehouden na mishandeling

GRONINGEN De politie heeft zaterdagnacht in de Peperstraat in Groningen een 19-jarige man uit Groningen aangehouden voor mishandeling. De Stadjer wordt ervan verdacht dat hij bij een horecagelegenheid in de Poelestraat een 21-jarige man uit Groningen heeft mishandeld. Hij had volgens eigen zeggen een klap uitgedeeld, omdat zijn plaatsgenoot een kaarsenstandaard in zijn hand had. Het slachtoffer moest zich met letsel aan het gezicht onder doktersbehandeling laten stellen. De 19-jarige wordt vandaag gehoord. Het slachtoffer doet aangifte van het geweld.

Inbraak inkledingwinkel

MUSSELKANAAL In een kledingwinkel op de Aweg in Musselkanaal is vrijdagnacht door onbekende ingebroken. Men forceerde de ruit van de voordeur, waarna men in het pand kon komen. Door de vernielde ruit hebben de inbrekers diverse kledingstukken weggenomen. De politie stelt een onderzoek in. De eigenaar van de kledingzaak doet aangifte.

Aanhoudingen bij alcoholcontroles

ZEVENHUIZEN e.a. De politie heeft bij diverse alcoholcontroles automobilisten aangehouden voor rijden onder invloed.

Zevenhuizen

Op het Hoofddiep in Zevenhuizen liepen twee bestuurders tegen de lamp. Een 28-jarige man uit de gemeente Opsterland bleek 1,2 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Een 30-jarige man uit Bakkeveen had 0,9 promille in zijn bloed. Beide alcomobilisten kregen een rijverbod opgelegd.

Leek

Een 30-jarige vrouw uit Groningen liep op de Auwemalaan in Leek tegen de lamp. Zij bleek 0,9 promille in haar bloed te hebben. Zij kreeg een rijverbod van vier uren uitgereikt.

Musselkanaal

Verder trof de politie vrijdagnacht op de Provincialeweg N366 bij Musselkanaal een personenauto met een gewonde vrouw aan. Ambulancepersoneel ontfermde zich over de gewonde vrouw. Even later trof de politie een 58-jarige man uit Nieuwe Pekela slapend in de bossages van een carpoolplaats aan de Van Boekerenweg in Musselkanaal aan. De Pekelder bleek de bestuurder van de eerder aangetroffen auto te zijn. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte 1,7 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde zijn rijbewijs in. De verdachte mocht na verhoor naar huis. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadskanaal

Ten slotte liep vrijdagnacht een 46-jarige vrouw uit Musselkanaal op de Continentenlaan in Stadskanaal tegen de lamp. De vrouw bleek 1 promille alcohol in haar bloed te hebben. Zij mocht met een rijverbod van vier uren huiswaarts. De politie maakt proces-verbaal op.