Politie Drenthe

Zaterdag 22 januari 2011

Provincie Drenthe, 22-01-2011

Alcohol in het verkeer

ASSEN Op de Maria in Campislaan in Assen botste in de nacht van vrijdag op zaterdag een 49-jarige man uit die plaats met zijn auto tegen de betonbiels die de rijbaan scheidt van het fietspad. Daarbij brak de vooras van de auto. De man had gedronken (515 ugl) Nadat hij op het politiebureau had meegewerkt aan een ademanalyse en een verklaring had afgelegd, is hij met een proces-verbaal voor het rijden onder invloed in vrijheid gesteld.

VRIES Op de Asserstraat in Vries hield de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 17-jarige bromfietser uit Assen aan. Ook deze beginnend bestuurder had gedronken (215 ugl). De politie maakt proces-verbaal op.

MEPPEL Een 39-jarige man uit Meppel is in de nacht van vrijdag op zaterdag door de politie van zijn bed gelicht nadat kort daarvoor op de Oosterboerweg in Meppel met zijn auto een lantaarnpaal was aangereden. De veroorzaker bleef echter niet wachten op de politie maar verdween. De direct door de politie in de omgeving ingestelde zoekactie leidde naar de woning van de verdachte waar op de oprit een beschadigde auto met nog warme motor werd aangetroffen. De man gaf aan dat hij als enige gebruik maakt van deze auto Hij werd aangehouden op verdenking van het doorrijden na een aanrijding. Ook had hij gedronken. De man verklaarde zich niets te kunnen herinneren. Omdat de man niet in staat was een blaastest af te leggen nam een arts op verzoek van de politie bloed bij hem af. Tijdens het verhoor op het politiebureau schold hij een agent meermalen uit voor stomme lul. De agent deed aangifte van belediging. De verdachte is in vrijheid gesteld en de politie maakt proces-verbaal op voor het rijden onder invloed, veroorzaken van een aanrijding, het doorrijden na een aanrijding en het beledigen van een agent.

Verkeerscontroles

HOOGEVEEN Bij een snelheidscontrole met de lasergun op de Schutstraat en het Nijstad in/bij Hoogeveen bekeurde de politie vrijdagavond vier automobilisten. De ter plaats geldende maximum snelheden werden met 22, 23, 25 en 30 km per uur overschreden.

EMMEN Tijdens toezicht op de wekelijkse markt in het centrum van Emmen bekeurde de politie vrijdagmorgen zeven automobilisten die hun auto hadden geparkeerd in de voetgangerszone.

ASSEN Vrijdagavond zijn in het centrum van Assen drie fietsers bekeurd die zonder verlichting reden en twee automobilisten die, zonder in het bezit te zijn van een gehandicaptenparkeerkaart, hun auto hadden geparkeerd op een invalidenparkeerplaats.

Auto gestolen en teruggevonden

DIEVERBRUG/MEPPEL In de nacht van donderdag op vrijdag is uit een loods van het waterschap aan de Bolderhoek in Dieverbrug een bestelauto gestolen. Later op de dag werd de auto teruggevonden op het Groeneveld in Meppel. De logos van het waterschap waren van de auto gehaald. De auto is terug naar de eigenaar. De politie stelt een nader onderzoek in.

Agent mishandeld

EMMEN Tijdens een poging om een ruzie tussen en aantal personen te sussen, is in de nacht van vrijdag op zaterdag een agent mishandeld. Dit gebeurde op de Wilhelminastraat in Emmen. Agenten stuitten tijdens hun surveillance op een aantal personen dat met elkaar aan het vechten was. Toen de agenten daar tussen gingen werd één van de agenten tot twee keer toe geslagen door een 41-jarige inwoner van Emmen. Door pepperspray te gebruiken voorkwamen de agenten erger en kon de man worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten. De ruzie bleek te zijn ontstaan nadat de verdachte op zijn bromfiets bijna in botsing was gekomen met een wegrijdende auto en daarbij een schoppende beweging naar de auto had gemaakt. Dit ontaarde in een ordinaire ruzie.

Mishandeling

COEVORDEN In zijn woning in Coevorden hield de politie vrijdagmiddag een 17-jarige jongen aan. De jongen wordt verdacht van het mishandelen van een 16-jarige plaatsgenoot. Dit vond plaats in de stationsrestauratie op het station van Coevorden. De 16-jarige jongen raakte gewond aan een schouder en is per ambulance vergebracht naar het ziekenhuis in Hardenberg. Na onderzoek en behandeling mocht hij naar huis. Hij deed later aangifte bij de politie. De aangehouden jongen is voor nader onderzoek ingesloten. De jongens kennen elkaar en er zijn al vaker problemen tussen hen geweest. De politie zoekt nu uit wat er precies is voorgevallen.

Hennepkwekerij

MEPPEL In een woning aan de Jan Steenstraat in Meppel trof de politie vrijdagmorgen een hennepkwekerij aan. Hoewel er net geoogst was vond de politie naast alle apparatuur nog wel drie bakken met stekjes en 285 gram gebruiksklare hennep. De kwekerij werd ontmanteld en de in beslag genomen spullen werden door de gemeente afgevoerd. Er was niet met de elektriciteitsmeter geknoeid. De beide bewoners, een 42-jarige man en een 33-jarige vrouw, worden binnenkort nader gehoord.

Koperdief ontkomen

EMMEN Na een melding over een mogelijke inbraak of diefstal bij leegstaande woningen aan de Angelsloerdijk in Emmen, kon een nog onbekende man ternauwernood ontkomen aan aanhouding door de politie. Agenten zagen de man bij de woningen vandaan komen. Hij had een tas bij zich. Het lukte hem om in de buurt van camping Angelslo de achtervolgende agenten af te schudden. Wel moest hij zijn tas achterlaten. Daarin vond de politie een hoeveelheid koper. Nader onderzoek leerde dat dit koper afkomstig was uit een aantal leegstaande woningen.

Spooknotas

Bij de politie komen de laatste tijd weer meldingen van bedrijven die zogenaamde spooknotas ontvangen. Vooral een bedrijf uit Amsterdam stuurt bedrijven notas en probeert deze zo over te halen geld over te maken voor niet verleende diensten. Het gaat meestal om bedragen van een paar honderd euro. Meer informatie is te vinden op de website van het Steunpunt Acquisitiefraude,www.fraudemeldpunt.nl.