KRO

KRO Brandpunt in gesprek met eigenaar 't Hofnarretje

Uitzenddatum: 23/01/2011

Aanstaande zondag 23 januari (22.15 uur, N2) gaat KRO Brandpunt een openhartig gesprek aan met Albert Drent, de eigenaar van kinderdagverblijf `t Hofnarretje. Verder een reportage over twee Russische dissidenten die vergiftigd zouden zijn door de Russische geheime dienst vanwege hun strijd tegen Poetin. Tot slot een verslag over lokale volkszangers die hunkeren naar herkenning.

Albert Drent, eigenaar `t hofnarretje
Zes weken geleden kwam de grootste kindermisbruikzaak in de Nederlandse geschiedenis aan het licht. De 27-jarige hoofdverdachte Robert M. zou zich in kinderdagverblijven en tijdens oppassessies aan minstens 83 kinderen hebben vergrepen. Een deel van het misbruik zou plaats hebben gevonden in kinderdagverblijf 't Hofnarretje, eigendom van Albert Drent. Drent blikt in een openhartig gesprek met Wouter Kurpershoek terug op de afgelopen periode, waarin hij werd gekruisigd door de media en veroordeeld door het volk.

Russisch gif
Spionage, de KGB en een dodelijke hoeveelheid gif. Het zijn de spannende ingrediënten van een journalistieke speurtocht die Aart Zeeman onderneemt. Twee Russische dissidenten, de 58-jarige Viktor Kalashnikov en zijn 52-jarige vrouw Marina, zouden vanwege hun jarenlange strijd tegen de Russische president Poetin zijn vergiftigd door de Russische geheime dienst. Aart Zeeman gaat bij ze langs in Berlijn en probeert te ontraadselen hoe ver de lange arm van Moskou reikt.

Lokale volkszangers hunkeren naar herkenning
De vaderlandse muziekscene maakt gouden tijden door. Onder invloed van de Volendamse revolte van Jan Smit en Nick & Simon doen duizenden lokale volkszangers een gooi naar eeuwige roem. Via zelfgemaakte clipjes op Youtube en zelfgeproduceerde cd's smeken ze om aandacht, hunkeren ze naar herkenning. Een verslag van Fons de Poel vanuit de wondere wereld van de regioroem.

KRO Brandpunt, zondag 23 januari, 22.15 uur, Nederland 2