Gemeente Deurne


Legpenning van de gemeente Deurne voor Jeanne Melief

Op zaterdag 22 januari heeft mevrouw Jeanne Melief uit handen van burgemeester Grem de Legpenning van de gemeente Deurne ontvangen vanwege haar grote bijdrage aan de ontwikkeling van het straattheater en daarmee heeft ze Deurne als culturele parel van de Peel wereldwijd bekendheid bezorgd.

Deze onderscheiding werd haar overhandigd tijdens de feestelijke afscheidsvoorstelling van Jeanne Melief en haar Mang`s maskertheater in Cultureel Centrum Martien van Doorne.

Mevrouw Melief is begonnen als poppenspeelster en is in de jaren tachtig in Deurne komen wonen.
Zij is zich vanaf dat moment gaan toeleggen op het maken van maskers en niet lang daarna heeft zij Mang`s Maskertheater opgericht. Zij is in Nederland mede grondlegger van de steltenlopers in het straattheater. Een concept van belevings- en bewegingstheater, waarbij de verwondering voorop staat.

Zij heeft binnen de wereld van het straattheater zeker een naam opgebouwd, in Nederland maar ook in het buitenland. Ze heeft optredens verzorgd in Italië, Japan, Turkije, Canada, Duitsland en België. In Nederland heeft ze opgetreden bij allerlei theaterfestivals, braderieën en openingen van gebouwen en instellingen en winkelcentra.

Behalve tijdens haar optredens buiten Deurne is ze al die jaren ook in Deurne en omgeving erg actief geweest. Bij tal van evenementen wisten de verschillende personages van haar theatergroep verwondering op te wekken van de toeschouwers.
Het Rijtven, de koopzondagen, feesten rondom De Wieger, diverse concerten, zowel in het Cultuurcentrum als in de open lucht, braderieën, Speelse Kunsten, Cultuurevenementen, Optochten, de opening van het Cultuurcentrum. Overal kon je Mang's Maskertheater in Deurne aanschouwen.

Gemeente Deurne | Postbus 3, 5750 AA, Deurne | Markt 1, 5751 BE, Deurne | Tel. 0493 387 711 | info@deurne.n l |