Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 23-01-2011

Politie onderzoekt schietincident: 38-jarige man gewond (2)

ROOSENDAAL: De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een schietincident in een horecagelegenheid aan de Bredaseweg in
Roosendaal. Een 38-jarige inwoner van Sint Willebrord raakte daarbij gewond. De dader is nog voortvluchtig.

Rond 22:30 uur kreeg de Gemeenschappelijk Meldkamer in Tilburg een melding van een schietincident. Met meerdere eenheden spoedde de politie zich ter plaatse. In het café troffen agenten een man aan die ten gevolge van vuurwapengebruik ernstig gewond was geraakt. Met spoed is de Willebrorder door de ambulance overgebracht naar het
Franciscusziekenhuis in Roosendaal. Op het moment van het incident waren enkele tientallen personen in het café aanwezig. De politie heeft de identiteit van deze bezoekers vastgesteld en heeft van een aantal personen een verklaring opgenomen. Rechercheurs van de unit Forensisch Technisch Onderzoek zijn begonnen met een sporenonderzoek. De politie is gestart met een rechercheonderzoek. De dader is nog voortvluchtig.

Een 41-jarige inwoner van Roosendaal werd aangehouden, nadat hij rond 23:30 uur een politieagent met een vuistslag had neergeslagen nabij de afzetting van het incident aan de Bredaseweg. De agent moest zich later behandelen bij de huisartsenpost. De Roosendaler is ingesloten in een politiecel.

Update zondagmiddag 23 januari 2011:

De politie heeft een Team Grootschalig Onderzoek (TGO) van 15
rechercheurs geformeerd om het schietincident verder te onderzoeken. Het 38-jarige slachtoffer is afgelopen nacht met spoed overgebracht naar het ziekenhuis in Roosendaal, waar hij is geopereerd. Hij is vermoedelijk buiten levensgevaar, maar ernstig gewond. Over wat er zich in het café aan de Bredaseweg heeft afgespeeld kan op dit moment nog niets worden medegedeeld. Rechercheurs zijn bezig met het horen van de bezoekers van het café, die tijdens het incident aanwezig waren. De dader is nog voortvluchtig.

Man aangehouden na mishandeling

BERGEN OP ZOOM: Zaterdagmiddag rond 16:30 uur heeft de politie aan de Antwerpsestraat een 32-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden. De man had kort daarvoor aan de Sint Josephstraat een 37-jarige man uit Sint Philipsland mishandeld. Het slachtoffer sprak de man aan op zijn gedrag, toen deze tegen een vuilnisbak aantrapte. Daar was de Bergenaar blijkbaar niet van gediend en deelde enkele klappen uit. Omstander konden de man ontzetten, waarna de verdachte er van door ging. Het slachtoffer belde in een winkel de politie, die na een korte zoektocht de man arresteerde en overbracht naar een politiebureau. Na verhoor is de Bergenaar in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie onderzoekt beroving winkelbediende

BERGEN OP ZOOM: Aan de Koevoestraat is zaterdag een 19-jarige
inwoonster van Bergen op Zoom door twee nog onbekende daders beroofd. De winkelbediende fietste rond 17:30 uur met een deel van de
dagopbrengst van een winkel in het centrum over de Koevoetstraat. Zij wilde geld gaan afstorten in een bank aan de Jacob Obrechtlaan. Twee daders, waarvan er minstens één een bivakmuts droeg, dwong haar af te stappen. Onder bedreiging van een mes moest zij het geld afstaan. De twee daders zijn vervolgens weggerend in de richting van de Kerkstraat. De politie is gestart met een rechercheonderzoek.

Auteur: Henk Snepvangers

Laatst gewijzigd 23-01-2011 13:59 | © Regio Midden en West Brabant |