Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Poging overval op supermarkt, getuigen gezocht

Publicatiedatum: 23-1-2011 19:27:13

ARNHEM - Twee tot dusver nog onbekende mannen hebben zondagavond 23 januari geprobeerd een supermarkt aan het St. Gangulphusplein in Arnhem-Zuid te overvallen. De twee gingen er zonder buit vandoor.

Rond kwart over zes kwamen twee mannen de winkel binnen en bedreigden een medewerkster met een vuurwapengelijkend voorwerp. Kort daarna verlieten ze de zaak zonder buit, vermoedelijk omdat personeel van de winkel aangerend kwam. Na het mislukken van de overval gingen beide daders er te voet vandoor, vermoedelijk richting het Middelgraafpad. Ten tijde van de overval waren er meerdere klanten in de winkel. Niemand raakte gewond.

Getuigen gezocht
De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets hebben gezien kort voor of kort na de overval. Volgens getuigen zou het gaan om twee mannen, rond de 17-19 jaar oud met een licht getinte huidskleur. Eén van de twee droeg een zwarte jas en een blauwe trainingsbroek met witte bies. De andere was donker gekleed. Eén overvaller droeg ten tijde van de overval een zonnebril. Tips zijn welkom via 0900-8844. Anoniem bellen kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Offensief tegen overvallen
De politie Gelderland-Midden heeft met ingang van 3 januari een groot offensief ingezet tegen gewapende overvallen. Een regionaal team van minimaal 12 rechercheurs doet onderzoeken naar deze misdrijven. Gezien de grootte is dit team ook in staat bij nieuwe overvallen snel met forse slagkracht op te treden. Het team wordt bovendien ondersteund door tal van specialisten op onder meer financieel en gedragskundig gebied. Ook wordt de surveillance gericht op woninginbraken en overvallen. Het korps zal bovendien met extra inzet informatie inwinnen over locaties en verdachte personen.

Voorkomen van overvallen
Het offensief behelst overigens niet alleen het onderzoeken van gepleegde overvallen maar ook het voorkomen ervan. Daarbij zal de politie nog meer een beroep doen op burgers om alert te zijn op verdachte situaties en de politie te bellen. Verder zal de politie zoveel mogelijk op grond van informatie nieuwe overvallen verstoren.

Neem contact op met de politie!
Burgers en ondernemers worden opgeroepen verdachte situaties te melden bij en informatie te geven aan de politie op 0900-8844. Als men anoniem wil blijven, kan men bellen met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Men kan ook mailen met het overvallenteam:
overvallenteam@gelderland-midden.politie.nl.

voor nadere informatie:
Perspiket Politie Gelderland-Midden
026 376 3089 (bereikbaar tot 20.15 uur)


---