Unie van Waterschappen

Dinsdag, 11. Januari 2011

Workshops Handreiking archeologie

Hoe ga ik als waterbeheerder om met archeologie, cultuurhistorie en aardkundige waarden? De Handreiking archeologie, cultuurhistorie en aardkundige waarden voor waterbeheerders geeft antwoord op deze vraag.

De handreiking is op 15 oktober 2010 officieel in gebruik genomen door Stefan Kuks, Watergraaf van Waterschap Regge en Dinkel en voorzitter van de Uniecommissie Watersystemen.

De handreiking is in samenwerking met Rijkswaterstaat en onder leiding van SIKB tot stand gekomen. Er is voor gekozen de Handreiking digitaal vorm en inhoud te geven. Hiermee is de handreiking via internet direct toegankelijk en bruikbaar voor waterbeheerders via www.sikb.nl/handreikingarcheologie. Een brochure met uitleg over de handreiking is op te vragen bij SIKB.

De handreiking faciliteert 2 verschillende doelgroepen: de projectleider (die een concrete ingreep voorbereidt) en de beleidsmaker (die bijvoorbeeld meer informatie wil over de omgang met aardkundige waarden en gebouwd erfgoed bij het hermeanderen van een waterloop). Om ervaring op te doen met de handreiking worden er de komende periode twee workshops georganiseerd:

Praktijkworkshop bij Waterschap de Dommel, Boxtel

Op 24 januari 2011 van 09.30 tot 12.30 uur
Max. aantal deelnemers: 28
Aanmelden voor 17 januari 2011 via secretariaat@sikb.nl o.v.v. "workshop januari archeologie voor waterbeheerders".

Praktijkworkshop bij Waternet, Amsterdam

Op 9 maart 2011 van 9.30 tot 12.30 uur
Maximaal aantal deelnemers: 20
Aanmelden voor 1 februari 2011 via secretariaat@sikb.nl o.v.v. "workshop maart archeologie voor waterbeheerders".

Deelnemers ontvangen t.z.t. meer informatie over het programma van de workshop en nadere praktische informatie. Vanwege de beperkte capaciteit willen we u vragen per waterschap max. 2 deelnemers aan te melden.