Gemeente Dirksland


Informatieavond over bestemmingsplan Zuidrand Dirksland

Maandag 24 januari aanstaande wordt in Verenigingsgebouw De Schakel, Beatrixlaan 31 in Dirksland, een informatieavond georganiseerd over de nieuwbouwplannen aan de zuidrand van Dirksland.

Het doel van de informatieavond is tweeledig. Enerzijds worden de aanwezigen geïnformeerd over het voorontwerpbestemmingsplan, anderzijds kunnen zij zich uitspreken over de plannen. Deze woonwensen en opmerkingen worden meegenomen in de verdere planontwikkeling.

Wethouder Koningswoud benadrukt dat de plannen flexibel zijn. âOp dit moment bevindt de ontwikkeling van de Zuidrand zich in een inventarisatiefase, het voorontwerpbestemmingsplan is slechts een indicatieve invulling. Voor geïnteresseerden is er op 24 januari voldoende ruimte om zich uit te spreken over bijvoorbeeld de gewenste woningtypen.â

De heer Koningswoud licht tijdens de informatieavond de bestemmingsplanprocedure toe. De projectontwikkelaar (Estate Invest) presenteert de stedenbouwkundige visie, het bestemmingsplan per woongebied, de indeling van het plangebied en de verkaveling en toont tot slot enkele sfeerbeelden. Het verloop van de avond ziet er als volgt uit:

19.00 uur: zaal open
19.30 uur: opening door wethouder Koningswoud
19.40 uur: presentatie door de heer D. van Es (Estate Invest) 20.00 uur: gelegenheid tot het stellen van vragen (plenair) 20.30 uur: informeel samenzijn
21.00 uur: einde bijeenkomst

Het voorontwerpbestemmingsplan Zuidrand ligt vanaf 17 januari tot en met 27 februari ter inzage op het gemeentehuis. Met het plan wordt de realisatie van circa 200 woningen en een zorgcluster ten zuiden van de kern Dirksland mogelijk gemaakt.

Â