Gemeente Eindhoven

Ondernemersbijeenkomst `Creative and Innovative Enterprising'

Op maandag 24 januari 2011 organiseert de sector Economie & Cultuur van de gemeente Eindhoven voor het derde jaar op rij de bijeenkomst 'Creative and Innovative Enterprising'. Deze bijeenkomst is gericht op creatieve en innovatieve ondernemers.

Er is deze keer gekozen voor het Europese thema "Looking beyond borders". Dit thema geeft ondernemers de gelegenheid om meer kennis te nemen van internationaal zaken doen vanuit creativiteit en innovatie. De avond wordt mogelijk gemaakt vanuit het Europese ECCE Innovation project in samenwerking met Brainport Development.

Vanwege het internationale karakter van deze avond is de voertaal van de presentaties Engels.

Wethouder van Economische Zaken, Henk Brink, opent de avond. Vervolgens komt Lambert van Nistelrooij, onder andere lid van de Commissie Innovatie van het Europees Parlement, aan het woord. Hij vertelt onder meer over de Europese Strategie voor 2020.

Daarna is het de beurt aan Roy van Dalm, innovatieschrijver voor o.a. Het Financieele Dagblad en co-auteur van het boek Slimme Steden: `van Antwerpen tot Zürich - de eerste reisgids voor creatieve steden in Europa'. Hij vertelt hoe organisaties creatief én succesvol kunnen zijn.

Na de film van de Eindhovense kunstenaar John Körmeling, die de waarde van creativiteit en innovatie voor Eindhoven laat zien, kunnen de aanwezigen diverse workshops volgen van partijen als de Belastingdienst, Kamer van Koophandel en EVD/AgentschapNL. Deze organisaties zijn tevens vertegenwoordigd op de aanwezige informatiemarkt. De inhoud van de workshops sluit aan bij het Europese thema van de avond met onderwerpen als export en de juridische kant van zakendoen met én in het buitenland.

Na de workshops is er volop gelegenheid om te netwerken en de informatiemarkt te bezoeken.

Meer informatie en aanmelden

De bijeenkomst is gratis toegankelijk en vindt van 17.30 tot 21.00 uur plaats in het Kennedy Business Center, Kennedyplein 200. Voor een hapje en drankje wordt gezorgd.

Meer informatie en aanmelden via www.eindhoven.nl/ondernemersplein -> Activiteitenkalender.