Gemeente Helmond


Nieuwe binnenwand in riolering Julianalaan

Vanaf maandag 24 januari worden er werkzaamheden aan het riool uitgevoerd in de Julianalaan.

Dit gebeurt op een speciale manier. De straat wordt voor vier weken afgesloten vanaf het kruispunt met de Aarle Rixtelseweg tot de Kanaaldijk. Dit geldt alleen voor het verkeer richting de Julianabrug.

In omgekeerde richting kan het verkeer gewoon blijven rijden. De omleidingen worden aangegeven met de bekende gele borden.

Nieuwe binnenwand riolering

Het werk bestaat uit het relinen van de rioolbuizen. Dit is het aanbrengen van een nieuwe binnenwand in de riolering, zonder dat de buizen uit de grond hoeven te worden gehaald. Dit gaat volgens de zogenaamde Insituform kous-methode. Hierbij wordt het riool eerst helemaal leeggezogen. Vervolgens wordt er een grote kous, die precies in het riool past, in de rioolbuis gelaten. Aan de buitenkant van de kous zit een speciale kunsthars. Door warm water van 80 graden in de kous te laten lopen, hardt de kunsthars uit tegen de binnenwand van de riolering. Op die manier krijgt de rioolbuis een nieuwe, sterke binnenlaag. Ten slotte worden de aansluitingen vanaf de huizen weer open gemaakt en kan het riool weer vele jaren mee.
* Lees meer over de werkzaamheden Julianalaan