Vestia


20-1-2011

Vestia biedt studenten ruimte voor eigen onderneming
---

Een commercieel bedrijf dat volledig wordt gerund door HBO- en MBO-studenten. Dat is DOE-Rotterdam, een unieke manier van leren en werken tegelijk! Maximale verantwoordelijkheid en zelf alle functies bekleden: van directeur tot verkoper in de buitendienst. Vestia Rotterdam Feijenoord biedt het leerwerkbedrijf, dat 24 januari wordt geopend door minister Van Bijsterveldt, een ruimte in Bloemhof.

Een bijdrage leveren
DOE-Rotterdam past binnen de doelstelling van Vestia om ruimte te maken voor werk en ondernemerschap in de wijk. Vestia Rotterdam Feijenoord vindt het belangrijk dat jongeren de kans krijgen om praktijkervaring op te doen door een echte onderneming te runnen. `Wij leveren een bijdrage door een werkruimte aan te bieden tegen een kleine winstafhankelijke vergoeding. We hebben een Vestia-pand aan de Abcoudestraat in Bloemhof ingericht voor de nieuwe onderneming. We zien een meerwaarde in het leerwerkbedrijf voor het werkklimaat in Bloemhof. In de toekomst kunnen bijvoorbeeld stageplekken worden gecreëerd voor jongeren uit de wijk,' aldus Arno Lem projectleider Bedrijfsmaatschappelijk Onroerend Goed.

Initiatiefnemers
DOE-Rotterdam is een initiatief van de firma Breijnz en diverse Rotterdamse scholen: het Albeda College, de Hogeschool Rotterdam en het Grafisch Lyceum Rotterdam. Het initiatief wordt ondersteund door de Rabobank, Randstad Uitzendbureau, het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en woningcorporatie Vestia. Het is de bedoeling dat naast Rotterdam op verschillende andere plaatsen in Nederland soortgelijke leerwerkbedrijven worden opgericht. Dit gebeurt onder de vlag van Doe-Nederland. Kijk voor meer informatie op www.doe-nl.nl.


*

Over Vestia
Vestia biedt woonservice aan de bewoners van circa 80.000 woningen in Haaglanden, Rotterdam en in diverse plaatsen in het midden van het land. De woningen zijn verdeeld over de lokale corporaties, die werken in hun eigen wijken en buurten. Zij kennen de situatie ter plekke goed en hebben rechtstreeks contact met het lokale bestuur, plaatselijke organisaties en vooral met de bewoners. Zo is Vestia altijd in de buurt! Vernieuwing van wijken en samenwerking met de zorgsector zijn twee voorbeelden van hoe Vestia haar maatschappelijke taak vervult.