Gemeente Reimerswaal


Verkeersactie kruising Swaanhilstraat - Valckenisseweg te Rilland

Leerlingen van basisschool De Zandbaan (Rilland) hebben aan wethouder Knuit onder andere handtekeningen overhandigd over de onveilige situatie op de kruising Valckenisseweg en Swaanhilstraat. De gemeente Reimerswaal organiseert daarom in samenwerking met politie Zeeland, Veilig Verkeer Nederland en de school een verkeersactie.

Op maandagochtend 24 januari 2011 zullen medewerkers van de politie en leerlingen van groep 6 tot en met 8 verkeersdeelnemers ter plekke attenderen op de voorrangssituatie. Dit doen zij door verkeer staande te houden en gele (waarschuwing) en groene (compliment) kaarten uit te delen. Verkeer van rechts vanuit de Swaanhilstraat heeft namelijk voorrang op verkeer op de Valckenisseweg.

Verder zullen er rond die kruising campagneborden komen te hangen die voor de rest van het schooljaar de aandacht vestigen op de verkeerssituatie. De borden zijn gemaakt aan de hand van collages van de leerlingen. Een verkeersbord met de tekst `Let op! Rechts gaat voor' attendeert het verkeer verder op de voorrangssituatie. De kruising wordt veel gebruikt door schoolgaande kinderen en zij willen met deze actie aandacht vragen voor hun plekje in het verkeer.