Acties defensiebonden tegen draconische maatregelen

21/01/2011 09:03

AFMP

Van maandag 24 januari 2011 tot en met donderdag 27 januari 2011 voeren de defensievakbonden van de FNV, CNV en MHP actie op verschillende locaties in het land. De acties vinden plaats in Breda, Gilze-Rijen, Utrecht, Leusden, Den Helder en Den Haag.

Met een ouderwetse militaire actie-3-tonner (vrachtwagen) als podium worden actiebijeenkomsten gehouden bij onder andere de commandanten van de Luchtmacht, Landmacht, Marine en Marechaussee. De commandanten nemen tijdens de acties een ludiek cadeau van de bonden in ontvangst. Op alle locaties worden de militairen en burgerambtenaren bij Defensie opgeroepen om deel te nemen aan de acties en zich te laten horen. Ook worden ze aangespoord om deel te nemen aan de grote manifestatie Samen Sterk voor Publiek Werk op 17 februari in Den Haag, een initiatief van alle vakbonden voor overheids- en onderwijspersoneel.

Donderdag 27 januari wordt de actieweek afgesloten met een actiebijeenkomst met kaderleden op het Plein in Den Haag. Om 16.15 wordt een petitie aangeboden van de vaste Commissie voor Defensie van de Tweede Kamer. In alle waarschijnlijkheid zullen ook de Secretaris Generaal van Defensie en de Commandant der Strijdkrachten hierbij aanwezig zijn. De kamerleden zal worden duidelijk gemaakt dat het onacceptabel is dat na 10 jaar Afghanistan en 4 jaar Uruzgan de banen van onze militairen en burgers bij Defensie op de tocht staan en hun arbeidsvoorwaarden worden afgebroken.

AFBRAAKBELEID

De werkgever Defensie wil 10 duizend banen schrappen met gedwongen ontslagen en een miljard bezuinigen. Daar bovenop heeft hij aangekondigd dat er voor de arbeidsvoorwaardenruimte een nullijn geldt tot 2013, dat hij het geldende sociale beleid wil openbreken en versoberen en dat ook de toelagen en toeslagen onder druk staan.

De bonden eisen: geen gedwongen ontslagen, koopkrachtbehoud, goed sociaal flankerend beleid en voldoende middelen om het werk fatsoenlijk en veilig te kunnen doen.

Het volledige actieschema is te vinden op de actiewebsite: www.defensiepersoneelinactie.nl.

Volg de acties ook via Twitter: @ActiesDefensie.





http://www.defensiepersoneelinactie.nl