Portaal

Voordeurdelers stappen samen over drempel

Op maandag 24 januari stappen vijf partijen voor welzijn- en vrijwilligerswerk symbolisch over de drempel. Vanaf volgend jaar delen zij samen één voordeur in een nieuw gebouw op de hoek van de Weerdjestraat en Vossenstraat. Hier bouwt Portaal een centrum voor welzijn, vrijwilligerswerk en zorg.

Het wordt een nieuw onderkomen voor een aantal partijen die hiermee hun samenwerking en dienstverlening willen versterken. Het gebouw krijgt één voordeur, waarachter de partners kantoor houden. Daarnaast komt er een uitnodigend restaurant, waar cliënten van verschillende instellingen gaan werken als opstapje naar regulier werk of dagbesteding.

De nieuwe bewoners worden:

- Het Arnhems Platform voor Chronisch Zieken en Gehandicapten (APCG)
- Stichting Rijnstad, onder andere De Arnhemse Uitdaging, Volare en Buurtbemiddeling

- De Regionale Instelling voor Beschermd Wonen Arnhem & Veluwe Vallei (RIBW AVV)

- Siza

- Stichting Vrijwillige Inzet Arnhem (VIA)

Boven het nieuwe centrum komen 21 huurappartementen voor mensen die bij het wonen enige ondersteuning krijgen van de RIBW AVV of Siza.

Op 24 januari 2011 stappen wij met elkaar over de symbolische drempel en zetten zo de deur open naar een nieuwe samenwerking. Wij nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn. U bent welkom vanaf 10.30 uur bij Portaal aan het Roermondsplein 25, om 11.00 uur vertellen wij u kort meer over dit bijzondere project. Daarna lopen we samen naar de bouwplaats,voor de feestelijke starthandeling. Neemt u dus een warme jas en das mee, want het kan fris zijn. Wij zorgen voor iets warms te drinken.

Het is de bedoeling dat het nieuwe centrum in het voorjaar van 2012 haar deuren opent. Er zijn nog enkele ruimtes beschikbaar voor organisaties die ook deel willen nemen aan dit bijzondere concept.