Rijksvoorlichtingsdienst

Minister Verhagen bezoekt Twentse ondernemers

Minister Verhagen van Economische zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) brengt maandag 24 januari een werkbezoek aan Twente. Hij spreekt met regionale ondernemers en is aanwezig bij de opening van een innovatief energieproject.

In Hengelo nemen minister Verhagen en de Overijsselse gedeputeerde Rietkerk een twee kilometer lange stoompijp voor de levering van afvalwarmte door het bedrijf Twence aan AkzoNobel officieel in gebruik. Het ministerie van EL&I heeft 1,5 miljoen euro bijgedragen aan de realisatie.

Het project bespaart een hoeveelheid energie die gelijk is aan het gebruik van 80 duizend mensen, en helpt de verandering van het klimaat tegen te gaan.

Het is een voorbeeld van de Green Deal die minister Verhagen voor ogen staat: betere samenwerking voor duurzame groei tussen bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties.

In de Grolsch Veste in Enschede spreekt minister Verhagen met ondernemers en topmensen van kennisinstellingen in de regio. Twente is een van de koplopers in Nederland waar het gaat om de toepassing van wetenschappelijke kennis in commerciële en maatschappelijke producten.

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed