Gemeente Hoogeveen

Gemeente Hoogeveen op beurs Bouwplan 2011

24 januari 2010 - Op 28 en 29 januari aanstaande staat de gemeente Hoogeveen met een stand van de wijk Erflanden op de beurs Bouwplan 2011.

De beurs wordt gehouden in de TT-hall in Assen. Ook dit jaar zet Bouwplan de trends, innovaties en nieuwe projecten op het gebied van bouwen, verbouwen en wonen in de spotlights! U bent van harte uitgenodigd!

De wijk Erflanden

De wijk Erflanden biedt alles wat u van een moderne woonwijk mag verwachten: ruime kavels, veel water en woningen die voor de toekomst zijn gebouwd. Kwaliteit en duurzaamheid zijn kernbegrippen in Erflanden. In Erflanden zijn momenteel nog 20 kavels beschikbaar voor het bouwen van een vrijstaande woningen. De kavels liggen in een bosrijke omgeving en u kunt direct beginnen met bouwen!

Landelijk wonen in de dorpen

Hoogeveen legt geen nieuwe woonwijken meer aan, maar bouwt woningen binnen de bestaande bebouwde kom van Hoogeveen en in de dorpen. Wethouder Anno Wietze Hiemstra: "Met de woningbouw in de dorpen willen we ruimte geven aan mensen die graag in een dorp willen blijven wonen, maar ook aan nieuwkomers." De afgelopen jaren is al het nodige werk verzet, waardoor er nu al bouwmogelijkheden zijn in een aantaldorpen.

Beurs Bouwplan

Op de beurs zijn verschillende gemeenten uit Drenthe aanwezig. Zij presenteren naast de nieuwbouwprojecten, ook de projecten gericht op het 100.000 Woningenplan. Ook is een deel van de beurs is gewijd aan duurzaamheid, met een zogenaamde Energiebrink. Bedrijven uit verschillende sectoren informeren u over het belang van energiebesparing.