Arriva


Reizen met de OV-chipkaart op de Noordelijke treinlijnen mogelijk

Na een uitgebreide en secure voorbereiding hebben wij het OV-chipkaart systeem op de Noordelijke treinlijnen aangezet en kunt u hier reizen met een OV-chipkaart.

De eerste mogelijkheid is reizen op saldo. Daarnaast kunt u ook reizen met de OV-jaarkaart en de Studentenkaartproducten die opgeladen zijn als reisproduct op een OV-chipkaart. Wij adviseren reizigers met de Studenten OV-chipkaart of een OV-jaarkaart in- en uit te checken, dit is echter nog niet verplicht.

Arriva-kaartlezers
Op ieder station langs de Noordelijke treintrajecten hebben wij kaartlezers geplaatst waar u kunt in- en uitchecken met uw OV-chipkaart. U herkent onze kaartlezers aan de geelgrijze kleur en u vindt deze op de perrons. Denkt u bij het uitstappen eraan dat u ook weer uitcheckt bij een kaartlezer van Arriva. Als u vergeten bent om uit te checken dan kunt u uw teveel betaalde geld terugvragen via het klantreactieformulier op deze website.

Verkoop- en oplaadautomaten
Op ieder Arriva-station staat een verkoop- en oplaadautomaat waar u saldo kunt opladen op uw OV-chipkaart, een anonieme OV-chipkaart kunt aanschaffen en een overzicht van uw gemaakte reizen met de OV-chipkaart kunt raadplegen. Een groot deel hiervan is volledig operationeel. Nog een aantal automaten wordt de komende weken in bedrijf gesteld. De komende periode zetten wij de puntje op de i en voeren wij aanvullende controles uit om de werking van het systeem verder te verbeteren.

Tarieven
Als u reist met de OV-chipkaart op onze treintrajecten dan betaalt u een instaptarief. Dit is een borgbedrag dat tijdelijk van uw OV-chipkaart wordt afgeschreven als u incheckt. Bij het uitchecken wordt de borg minus de ritprijs teruggestort op uw OV-chipkaart. Dit instaptarief bedraagt bij Arriva EUR 10,-*De tarieven voor het reizen op saldo met de OV-chipkaart zijn gelijk aan de tarieven van een papieren vervoerbewijs dat u uit de NS-automaat zou kopen .

Wilt u vooraf weten wat uw ritprijs is, dan kunt u de folder kaartsoorten en tarieven raadplegen of kijken op 9292.nl bij uitgebreide prijsinformatie.

Wilt u meer weten bekijkt u dan de veelgestelde vragen over reizen met de OV-chipkaart op onze Noordelijke treinlijnen.

MerwedeLingelijn
Op korte termijn starten wij met de voorbereidingen van de introductie van de OV-chipkaart op de MerwedeLingelijn in Zuid-Holland.


* reist u met een Arriva Kortingkaart in combinatie met de OV-chipkaart , dan krijgt u 40% korting op het instaptarief en betaalt u slechts EUR 6,-

Geschreven op 21 januari 2011