Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 09.50 uur

Utrecht, 24-01-2011

Belediging

SOEST Een automobilist die het niet eens was met zijn bekeuring, beledigde op zondagavond 23 januari een agent en werd aangehouden.

Rond 20.50 uur zagen agenten een auto hinderlijk geparkeerd staan op de rijbaan van de Dalweg. Terwijl de agenten voor de auto stopten, reed de automobilist weg. De agenten gingen achter hem aan en gaven hem een volgteken. In plaats van de agenten te volgen, reed hij vlug een parkeerplaats op. De agenten keerden en spraken de automobilist, een 27-jarige automobilist uit Soest, aan. Zij gaven hem een bekeuring voor het hinderlijk op de rijbaan geparkeerd staan. De Soester gedroeg zich vervelend, toen hij vervolgens ook nog de agenten beledigde, werd hij aangehouden.

De verdachte verzette zich tegen zijn aanhouding. Pas toen een agent duidelijk maakte dat hij anders pepperspray moest gebruiken, gaf de Soester zijn verzet op. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht. Daar kreeg hij een bekeuring voor het hinderlijk parkeren en een proces-verbaal voor belediging.