Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 09.50 uur

Utrecht, 24-01-2011

Auto in beslag genomen

AMERONGEN Een automobilist had in de nacht van zondag 23 op maandag 24 januari niet alleen te veel gedronken, ook bleek hij niet eens in het bezit van een rijbewijs te zijn. Zijn auto werd in beslag genomen.

Rond 02.25 uur controleerden agenten een 43-jarige automobilist uit Amerongen op de Bertus Leendersweg. Uit de blaastest bleek dat de Ameronger beduidend te veel had gedronken. De agenten hielden hem aan en brachten hem over naar het politiebureau.

De verdachte saboteerde meerdere malen de ademanalyse en verklaarde dat de agenten zijn rijbewijs toch niet in konden vorderen, omdat hij die niet had. Tevens vond hij het vervolgens niet meer nodig nog aan de ademanalyse mee te werken.

Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol, weigering mee te werken aan de ademanalyse en rijden zonder rijbewijs. Tevens bleek dat hij in 2010 al eens was aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol en rijden zonder rijbewijs. Daarom werd nu de auto van de verdachte in beslag genomen.