Allereerste AYAMi Running Casting krijgt in 2011 Europees vervolg

24/01/2011 09:17

PR Newswire

HOOFDDORP, Nederland, January 24, 2011 /PRNewswire/ -- De allereerste AYAMi Running Casting http://asicsayami.presspage.com/ayami/153 tijdens de marathon van Parijs was zo succesvol dat deze dit jaar uitgebreid wordt. In 2011 vindt de bijzondere casting gedurende meerdere ASICS loopevenementen in Europa plaats. Bij de eerste Live Running Casting werd gebruik gemaakt van een AYAMi Photo Team om deelneemsters live vast te leggen op de gevoelige plaat. In 2011 uploaden deelneemsters hun eigen actiefoto via Facebook. Het concept blijft in 2011 overeind: ASICS gaat niet op zoek gaat naar het mooiste gezicht, maar naar de kracht, het doorzettingsvermogen en de inzet die vrouwen in het heetst van de strijd tonen. De winnares wordt het gezicht van de AYAMi herfst/winter campagne 2011.

Succesvolle eerste editie

In 2010 organiseerde ASICS voor het eerst een Live Running Casting, ter ere van de introductie van de vrouwelijke runninglijn AYAMi. Deze casting werd gehouden tijdens de Paris Marathon 2010, live op het parcours. Het doel was om echte hardloopsters voor de campagne te vinden die de kernwaarden van AYAMi ten volste personifieerden: vrouwelijkheid, doorzettingsvermogen en kracht. Met meer dan 1500 deelneemsters en vele enthousiaste reacties over het concept, mag de Running Casting met recht een groot succes genoemd worden. De Schotse Tessa en de Franse Aurélie zijn de gelukkige winnaressen van deze eerste AYAMi Running Casting en figureren in de nieuwe AYAMi lente/zomer campagne van 2011.

Running Casting XL 2011

Het concept voor 2011 wordt uitgebouwd naar diverse Europese landen. Deelneemsters aan de AYAMi hardloopevenementen kunnen meedoen met de Running Casting XL door een hardloopfoto van zichzelf te uploaden op www.facebook.com/asicsayami. In mei wordt uit alle deelneemsters een gezicht gekozen voor de AYAMi herfst/winter campagne 2011. ASICS blijft op deze manier echte hardloopsters gebruiken als model voor haar AYAMi running lijn.

Reactie winnaressen Tessa en Aurelie

De twee winnaressen van de eerste Running Casting raden iedere hardloopster aan mee te doen. "Ik werd super in de watten gelegd, het was echt een droom die uitkwam", liet een stralende Tessa weten. "En leuk dat er nu in 2011 hardloopsters van meerdere hardloopwedstrijden mee kunnen doen!"

Aurélie vertelt: "Ik vond het tof dat ik direct na het hardlopen gefotografeerd werd, ik had niet gedacht dat ik er zo cool uit kon zien direct na zo'n inspanning. Mijn passie voor hardlopen combineren met model staan was een heel bijzondere ervaring. Het is echt super om jezelf in de campagne terug te zien".

http://www.asics.nl

http://www.facebook.com/asicsayami