Politie Drenthe

Maandag 24 januari 2011

Provincie Drenthe, 24-01-2011

Aangekondigde controles

DRENTHE De politie gaat op maandag 24 januari het verkeer in Drenthe controleren. De onopvallende videosurveillance zal de gehele dag het verkeer controleren op zwaardere overtredingen. Bij het begaan van een overtreding worden de videobeelden samen met de bestuurder teruggekeken om de bestuurders te confronteren met hun rijgedrag. Donderdag 27 januari wordt er een bromfietscontrole gehouden in de omgeving Emmen.

Auto in de sloot

ZEIJERVEEN Zondagmiddag is op de Jan Wittestraat een 24-jarige man uit Leeuwarden met zijn auto van de weg geraakt en in een sloot terecht gekomen. De man was door onbekende reden van de weg geraakt, raakte een lantaarnpaal en belandde in een sloot. De man raakte niet gewond.

Politie vordert rijbewijs in

HOOGEVEEN De politie heeft zondagavond het rijbewijs van een 23-jarige automobilist uit Kerkenveld ingevorderd. De automobilist reed vanaf het Haagje de Alteveerstraat op. Op het Alteveerviaduct haalde de automobilist twee personenautos met hoge snelheid in. Ter plekke geldt een maximum toegestane snelheid van 60 kilometer per uur. Toen de automobilist harder dan 120 kilometer per uur reed. werd hij aan de kant van de weg gezet. Na correctie bleef er een overschrijding over van 50 kilometer per uur.

Alcohol in het verkeer

COEVORDEN De politie heeft zondagavond een 53-jarige vrouw uit Coevorden op de Hoofdweg aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De automobiliste was ter controle aan de kant van de weg gezet. De vrouw moest een blaastest ondergaan en bleek teveel alcohol te hebben gedronken. De vrouw werd aangehouden en werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. De vrouw scoorde 235 ug/l. Tegen de vrouw werd proces-verbaal opgemaakt.