Politie Groningen

Maandag 24 januari 2011

Provincie Groningen, 24-01-2011

Bejaarde zussen gewond bij verkeersongeval

HOOGEZAND Twee zussen van 80 en 85 jaar, beiden uit Hoogezand, zijn zondagavond in de Hoofdstraat in Hoogezand gewond geraakt bij een verkeersongeval. Beide bejaarde vrouwen wilden de Hoofdweg oversteken. Zij zagen daarbij een 49-jarige automobilist uit Hoogezand over het hoofd. Door de aanrijding kwamen beide vrouwen ten val. Het 80-jarige slachtoffer werd met beenletsel naar het ziekenhuis gebracht. De 85-jarige kwam er met lichtere verwondingen vanaf. Beide slachtoffers moesten voor onderzoek mee naar het ziekenhuis.

Ansichtkaartendief aangehouden

GRONINGEN - De politie heeft zondagmiddag een 37-jarige man uit Groningen aangehouden voor diefstal en/of heling. Politieagenten reageerden op een melding dat een zwerver zich verdacht zou ophouden in een parkeergarage in de Hardewikerstraat in Groningen. Daar troffen agenten de Stadjer aan. Bij controle in een rugzak had de man een grote hoeveelheid felicitatiekaarten bij zich. Over de herkomst van de nieuwe kaarten had hij geen aannemelijke verklaring. Hij werd aangehouden en is voor verder onderzoek ingesloten. De verdachte wordt vandaag gehoord. De politie doet onderzoek naar de herkomst van de kaarten.

Politie zoekt getuigen van serie vernielingen

GRONINGEN- Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag in de Oosterpoortwijk in Groningen zeker 20 autos vernield. In de meeste gevallen werden geparkeerde autos in zowel de Lodewijkstraat als de Verlengde Lodewijkstraat bekrast. Daarnaast werden spiegels van autos afgetrapt. De politie zoekt getuigen van deze vernielingen. Getuigen kunnen zich melden bij Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Vernielingen leveren bij gedupeerden veel ergernis en financiële schade op. Om een juist beeld te krijgen, is het belangrijk dat gedupeerden altijd aangifte doen bij de politie. Aan de hand van aangiftes kan de politie bepalen waar zich eventuele problemen voordoen. En daarop bijvoorbeeld extra inzet plegen. Aangifte doen van vernieling (zonder verdachte) kan via www.politie.nl/aangifte.

Tweetal probeert velgen te stelen

GRONINGEN De politie heeft zondagavond twee mannen aangehouden op verdenking van poging diefstal van autovelgen. Getuigen hadden gezien dat de mannen uit Muntendam (21) en Veendam (19) zaten te rommelen bij een auto. Zij belden hierop de politie. Bij nader onderzoek aan de auto bleek dat één van de moeren was losgedraaid. Het tweetal werd even verderop in hun auto aangehouden. Ze zijn ingesloten voor verhoor.

Man op heterdaad aangehouden voor looddiefstal

MUSSELKANAAL De politie heeft zondagnacht op het Willem Diemerplein in Musselkanaal een 33-jarige man uit Ter Apel aangehouden. Een getuige zag de verdachte op een dak van een voormalig winkelpand struinen. Hij belde vervolgens de politie. In de auto van de Ter Apeler zagen agenten een hoeveelheid lood liggen. Die loodflappen waren afkomstig van het dak. De verdachte probeerde zich bij de komst van de politie te verstoppen, maar dat mislukte. De 33-jarige is in de cel gezet. Hij wordt vandaag gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Verdachte gooit met glas

GRONINGEN De politie heeft zondagnacht in de Poelestraat een 21-jarige man uit Delfzijl aangehouden voor mishandeling. De man had zonder enige reden ruzie gekregen met een 19-jarige man uit Groningen. De verdachte had volgens eigen zeggen geprobeerd de Groninger te slaan, maar dat mislukte. Vervolgens pakte de Delfzijlster een glas en hij gooide dit in het gezicht van de 19-jarige. Die raakte hierdoor gewond. De Delfzijlster is ingesloten. Het slachtoffer doet aangifte.