Rechtbank Arnhem


Drie jaar cel en vijf maanden ontzegging rijbevoegdheid voor 28-jarige Arnhemmer

De meervoudige kamer van de rechtbank Arnhem heeft een 28-jarige man uit Arnhem veroordeeld voor een poging tot doodslag, het medeplegen van diefstal met geweld en een poging tot afpersing in vereniging. De rechtbank heeft de man een gevangenisstraf opgelegd van drie jaar en daarnaast een ontzegging van de rijbevoegdheid van vijf jaar. Verder moet de man 300 euro schadevergoeding aan zijn slachtoffer betalen.

De man is als bestuurder van een auto, met daarin meerdere inzittenden, ingereden op het slachtoffer dat op een snorfiets reed. Dat is op brute wijze gebeurd, waarbij het slachtoffer na een achtervolging uiteindelijk is aangereden, over de motorkap van de auto is gegleden en op de grond terecht is gekomen. Daarna heeft de man het slachtoffer afgeperst en beroofd, waarbij hij hem meerdere vuistslagen heeft toegediend.

De rechtbank rekent de man sterk aan dat hij op een onbeschaamde en brute manier heeft gehandeld en dat hij op geen enkele wijze respect heeft getoond voor de in de samenleving geldende regels, normen en waarden en evenmin voor zijn slachtoffer.

De rechtbank heeft benadrukt dat sprake is van ernstige feiten die daarom de opgelegde onvoorwaardelijke gevangenisstraf rechtvaardigen. Daarbij is de rechtbank van oordeel dat de opgelegde ontzegging van de rijbevoegdheid op zijn plaats is omdat de man zijn auto als een mogelijk moordwapen heeft ingezet. Het is een geluk dat het slachtoffer er met slechts beperkte verwondingen vanaf is gekomen.

Bron: Rechtbank Arnhem
Datum actualiteit: 24 januari 2011 Naar boven