Vraag naar BouwGarant stijgt in 2010

24/01/2011 10:03

Stichting BouwGarant

De waarde van een keurmerk wordt pas echt duidelijk in mindere tijden. Dat 2010 een slecht jaar is geweest voor de bouwsector is genoegzaam bekend. BouwGarant heeft afgelopen jaar zowel voor opdrachtgevers als bouwondernemingen bewezen van belang te zijn.

Niet alleen de opdrachtgever zoekt zekerheid. Met name hypotheekverstrekkers en banken willen elk mogelijk risico uitsluiten. Zij eisen harde garanties als opdrachtgevers aankloppen om de bouw of verbouwing te financieren. Een hypotheek wordt pas versterkt als de opdrachtgever een afbouwgarantie kan overleggen. De totale (ver)bouwomzet die via BouwGarant was verzekerd bedroeg in 2010 ruim 270 miljoen euro. Een stijging van ruim 13% in vergelijking met 2009.

In het kader van bovenstaande ontwikkeling is de VerBOUWgarantie Plus ontwikkeld. Met deze garantievorm is een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie mogelijk, wat voor veel opdrachtgevers van wezenlijk belang is.

Helaas zijn vorig jaar 52 deelnemers van BouwGarant failliet gegaan (in 2009: 45). Doordat veel opdrachtgevers garantie hadden afgesloten is in veel gevallen de schadelast beperkt gebleven. Wel betekent dit een toenemende schadelast voor BouwGarant en verzekeraars waardoor de premies in 2011 zijn gestegen.

In 2010 heeft BouwGarant 119 nieuwe deelnemers ingeschreven. Dit is een record in het bestaan van BouwGarant. Voorgaande jaren lag dit aantal rond de 60. Dit geeft nog maar eens aan dat BouwGarant, met een fundament van zekerheid, kwaliteit en garantie, past in het huidige tijdsbeeld.

2011 is BouwGarant gestart met 1662 aangesloten bouwondernemingen.





http://www.bouwgarant.nl