Gemeente Soest

Wethouder Kemmerling prijst bewoners van de Insingerstraat

24 januari 2011

"Fantastisch dat de Insingerstraat zo massaal meedoet aan het Nationale Klimaatstraatfeest!". Met deze woorden overhandigde wethouder Yvonne Kemmerling energieboxen aan bewoners van de Insingerstraat die meedoen aan het Nationale Klimaatstraatfeest.

Voor het Nationale Klimaatstraatfeest gaan bewoners uit een straat met elkaar aan de slag om zoveel mogelijk energie te besparen. Gewoon door samen leuke energiebesparingsacties te bedenken en uit te (laten) voeren. Van tochtstrip tot gevelisolatie. Per actie verdienen de bewoners naar rato klimaatpunten en maakt de straat kans op prijzen. 500 straten, die de meeste punten hebben verdiend, krijgen zelfs een Klimaatstraatfeest.

Met je buren energie besparen

De Insingerstraat staat qua deelnemers in Soest op dit moment bovenaan. Het aantal deelnemers hier staat momenteel op 14!

Dit aantal was zelfs hoger dan op de landelijke website www.klimaatstraatfeest.nl was vermeld, vandaar dat de gemeente nog energieboxen heeft moeten nabestellen. In de energiebox zit een standby-killer, een tochtstrip, spaarlampen, een waterbesparende douchekop, een knijpkat en speciale burenuitnodigingen.

Overhandiging energiebox

De eerste energiebox is uitgereikt aan Danièlla van Rossum.

Zij is initiatiefneemster van de deelname van de Insingerstraat aan het Klimaatstraatfeest. Ook is zij lid van het EURnergieteam Soest. Dit is een groepje inwoners dat zich, samen met de gemeente Soest, inzet om energie besparen bij zoveel mogelijk inwoners onder de aandacht te krijgen. Energie besparen = geld besparen en goed voor het milieu.

Doe ook mee!

Er doen meer straten in Soest mee aan het Klimaatstraatfeest: van de Veldeplantsoen, Eikenlaan, Bartolottilaan, Van Beuningenlaan en het Pijperpad. We hopen dat veel meer inwoners uit deze straten zich aansluiten bij de eerste aanmelder enzich ook aanmelden.

Welke straat in Soest of Soesterberg verdient de meeste punten en misschien wel een Klimaatstraatfeest?

Ook andere straten kunnen zich nog aanmelden om mee te doen. De competitie sluit eind maart 2011. Meld je aan op www.klimaatstraatfeest.nl en nodig zoveel mogelijk buren uit om ook mee te doen. Hoe meer buren hoe meer punten, en dat is misschien een feestje waard!

Meer informatie over energie besparen, het Nationale Klimaatstraatfeest of EURnergiek Soest:
Evelien Middendorp (035) 6093612, e-mail: e.middendorp@soest.nl en Johan Simon 035 6093202 j.simon@soest.nl