Gemeente Soest

Proef vaker plastic inzamelen per 1 januari 2011 gestopt

24 januari 2011

De proef waarbij in de wijken Soestdijk, 't Hart en Klaarwater het plastic verpakkingsafval eens per twee weken werd ingezameld is per 1 januari 2011 stopgezet.

De proef heeft een half jaar gelopen. De resultaten van de proef worden nu beoordeeld. Naast de resultaten van de proefwijk zullen ook de resultaten van de enquete over plastic afval, die eind vorig jaar is gehouden, worden geanalyseerd. Hieruit volgt een advies hoe de plastic afvalinzameling verder vorm gaat krijgen in de gemeente Soest.

Voor deze wijken betekent dat het plastic net als in de andere wijken weer eens per vier weken wordt ingezameld. Via de afvalkalender zijn de nieuwe inzameldata aan de bewoners bekend gemaakt. Dat nog niet alle inwoners in deze wijken hiervan op de hoogte zijn blijkt uit de vele plastic zakken die deze week in de betreffende wijken zijn buiten gezet. Zowel de gemeente als RMN ontvangen hierover veel klachten en meldingen. De gemeente roept inwoners op de zakken weer binnen te halen.

De juiste inzameldagen zijn te vinden op de afvalkalender (www.rmn.nl/afvalkalender). Voor inwoners uit de proefwijk is de eerstvolgende inzameldag woensdag 2 februari 2011.

Uiteraard kan men het plastic tussentijds ook kwijt op afvalbrengstation De Schans of in de verzamelcontainers bij de winkelcentra.