Een uit de hand gelopen avontuur op het IFFR

24/01/2011 10:23

Jameson Irish Whiskey

AMSTERDAM - Tijdens én na het International Film Festival Rotterdam laat film dankzij de Jameson Film Experience (JFE) zich niet beperken tot de bioscoopzaal. Voor festivalbezoekers en filmliefhebbers organiseren het IFFR en Jameson Irish Whisky in 2011 drie filmevenementen op bijzondere locaties. De eerste JFE vindt op donderdag 3 februari plaats rondom de spraakmakende film 127 HOURS van regisseur Danny Boyle (SLUMDOG MILLIONAIRE, TRAINSPOTTING).

De tijdens de Jameson Film Experience vertoonde films spatten op zeer bijzondere, niet-alledaagse locaties letterlijk van het witte doek. Voor de openingscredits en na de aftiteling worden filmliefhebbers in een passende ambiance ondergedompeld in de wereld van de film. Tijdens de eerste editie op het IFFR wordt de vooralsnog geheime Rotterdamse locatie in zijn geheel overgenomen in de stijl van Boyle's outdoor actieavontuur.

127 HOURS vertelt het waargebeurde en bloedstollende verhaal van bergbeklimmer Aron Ralston. Na een duizelingwekkende val komt Ralston - gespeeld door James Franco - ver van de bewoonde wereld klem te zitten in een diepe kloof. In de daarop volgende 127 zenuwslopende uren verzamelt Aron al zijn moed om een levensreddende maar dramatische beslissing te kunnen nemen. Van dit ogenschijnlijk simpele gegeven, heeft de visionaire regisseur Danny Boyle een weerzinwekkend en meeslepend avontuur gemaakt dat zijn weerga niet kent.

De adrenaline van Ralston dorstig makende avontuur wordt na afloop van 127 HOURS omgezet in een IFFR-waardige afterparty. Eentje die men niet mag missen, want Jameson Irish Whiskey heeft hiervoor de handen ineen geslagen met The Big Funky Disco en Jeff Solo. Speciaal voor deze avond presenteren zij met enige trots: B.R.U.C.E., Rory Philips (UK), Jeff Solo & Samuel Scott.

Er zijn slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Bezoekers kunnen zich voor de Jameson Film Experience registeren op http://www.jamesonfilmexperience.nl/.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.jamesonfilmexperience.nl/


Noot voor de redactie:

Noot aan de redactie,