Politie Hollands Midden

Alphen, Ter Aar - Automobilist negeert stopteken

Alphen aan den Rijn, Ter Aar, 24-01-2011 o De politie heeft zondag 23 januari om 05.45 uur een 27-jarige bestelautobestuurder uit Alphen aan den Rijn aangehouden wegens onder meer rijden onder invloed van alcohol en gevaarlijk rijgedrag.

Agenten in een politieauto reden even voor 05.30 uur over de Bloemhofstraat en zagen de bestuurder rijden. De agenten volgden hem voor een alcoholcontrole, maar zagen dat de bestuurder hard wegreed. De bestuurder kreeg een stopteken, echter deze negeerde hij en reed via de Van Lennepstraat naar de Oranje Nassausingel. Vervolgens reed de bestuurder over de Oostkanaalweg met snelheden tot 120 km/uur.

De agenten volgden hem en wisten de bestuurder op een gegeven moment in te halen nog voor de rotonde met de N231. Door langzamer te rijden probeerden de agenten de bestuurder te laten stoppen, maar deze reed voor de rotonde via de verhoogde middenberm naar de rijstrook voor het tegemoetkomende verkeer. De bestuurder reed tegen het verkeer de rotonde over richting Ter Aar. In Ter Aar blokkeerden andere agenten de rotonde met de Kerkweg. De bestuurder sloeg net voor de rotonde rechtsaf en reed een woonwijk in. Op de Bloklandstraat remde de bestuurder hard en raakte een tuinhek.

De bestuurder is de auto uitgestapt en weggerend. Na een zoekslag met onder meer een warmtebeeldcamera werd de bestuurder op de A. van Heusdenstraat onder een auto aangetroffen. De beginnend bestuurder bleek onder invloed te zijn van alcohol en blies 180 ug/l. De limiet voor beginnend bestuurders is 88 ug/l. Bij hem werd een kleine hoeveelheid cocaïne aangetroffen. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens is zijn rijbewijs ingevorderd.