Universiteit van Tilburg

Persbericht 24 januari 2011

Tilburg Law School werft voor goede doelen bij alumni

Rechtenstudenten bellen alumni om band met universiteit te versterken

De rechtenfaculteit van Tilburg University start op maandag 24 januari een belcampagne om de banden met alumni aan te halen en fondsen te werven voor het Annual Fund 2011. Het jaarfonds is ingesteld om bijzondere projecten op het gebied van onderwijs en onderzoek structureel te ondersteunen.

Dit jaar organiseert Tilburg Law School voor de tweede maal een belcampagne, nadat een pilot in 2009 zeer succesvol was verlopen. De belcampagne wordt uitgevoerd door rechtenstudenten. Er blijkt onder alumni veel interesse te zijn voor het uitbreiden van hun netwerk, het volgen van postacademisch onderwijs en het aanbieden van stageplaatsen aan rechtenstudenten.

Hoewel fondsenwerving voor onderwijs en onderzoek in Nederland nog niet gebruikelijk is, staan alumni daar ook voor open. Met de fondsen die eerder werden opgehaald, volgt een rechtenstudent uit Oekraïne nu een Tilburgse masteropleiding en is onderzoek uitgevoerd in Rwanda naar slachtoffers van de genocide. Het Annual Fund 2011 bevat goede doelen als studiebeurzen, het aantrekken van buitenlandse gastdocenten en verbetering van de toegang tot het recht in Kenia.

Tilburg University werkt sinds 2009 structureel aan fondsenwerving voor innovatief onderwijs en onderzoek via het Universiteitsfonds. De fondsen zijn bedoeld voor ondersteuning van bijzondere onderzoeks- en onderwijsprojecten met maatschappelijke relevantie en activiteiten voor studenten en alumni.