D66

zaterdag 22 januari 2011

Provinciale politiek moet glashelder

D66 Noord-Holland wil meer transparantie in de statenpolitiek. Daarom heeft fractievoorzitter en lijsttrekker van D66 Noord-Holland Joke Geldhof op vrijdag 21 januari de ramen van het Noord-Hollandse provinciehuis gelapt, onder het motto: meer inzicht, meer uitzicht! Deze symbolische actie voerde zij samen met D66-Tweede Kamerlid Wassila Hachchi.

Transparante besluitvorming

"Als de ramen schoon zijn, kan de burger naar binnen kijken. De besluitvorming moet transparant zijn", aldus Geldhof, "ook kunnen de statenleden dan beter naar buiten kijken om te zien wat er speelt in Noord-Holland. De inbreng van inwoners en ondernemers is belangrijk voor goed beleid." D66-Tweede Kamerlid Wassila Hachchi sluit zich daarbij aan: "Een transparante overheid is zowel landelijk, provinciaal als lokaal belangrijk. De overheid is er voor de inwoners."

Politiek moet anders

De besluitvorming rond het Wierringerrandmeer, de Westfrisiaweg en de Bloemendalerpolder laat zien dat het gebrek aan transparantie groot is. Ook rond dossiers als investeringsfondsen, cultuureducatie en jeugdzorg wil de mist maar niet optrekken. Na vier jaar oppositie vindt D66 dat de politiek in de provincie Noord-Holland anders moet.