Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Tilburg

Tilburg, 24-01-2011

Ontvreemde auto botst tegen gevel

TILBURG - De politie trof gisteravond rond 21.15 uur in de
Bosbouwstraat een auto aan, die geparkeerd stond tegen de gevel van een woning. Navraag wees uit dat de auto gesignaleerd stond. Een getuige meldde dat het voertuig tegen de gevel botste waarop de inzittenden, twee personen wegrenden. Voorzien van het signalement zochten agenten in de omgeving. Op het Pater van den Elzenplein troffen agenten een 17-jarige Tilburgse jongen aan. Hij voldeed aan het opgegeven
signalement. In één van zijn zakken vond de politie een autosleutel die paste op de gestolen auto. De verdachte is overgebracht en ingesloten. De politie is op zoek naar de tweede inzittende.

Politie arresteert vader na mishandeling dochter

TILBURG - De politie heeft gisteren een 52-jarige Tilburger
aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 13-jarige dochter te hebben mishandeld. De man is op het bureau, in het belang van het onderzoek ingesloten.

De politie ontving gistermiddag de melding van huiselijk geweld. Een 13-jarig meisje was thuis weggelopen nadat haar vader haar mishandeld had. Onderweg sprak het kind een passant aan die het meisje meenam en de politie informeerde. Agenten troffen het meisje aan en spraken met haar. Ze vertelde dat ze thuis, in een woning in de wijk de Reeshof, tijdens een woordenwisseling met haar vader door hem meerdere keren geslagen was. Agenten zagen een zwelling op haar hoofd. De politie bracht het slachtoffer voor onderzoek naar de huisartsenpost waarna haar vader gearresteerd werd.

Politie druk met 'vervelende' bezoekers in het centrumgebied

TILBURG - Agenten die zaterdachtavond jl. en nacht belast waren met het houden van toezicht in het centrumgebied van Tilburg verrichten in totaal vijftien arrestaties waarvan zes tijdens een massale vechtpartij op het Piusplein. De sfeer in het centrum veranderde na 03.00 uur van rustig in onrustig. Dit werd mede bepaald door vervelend gedrag van een aantal lieden. Even na 04.00 uur kregen de agenten de melding van een vechtpartij voor een eetgelegenheid op het Piusplein. De bikers die als eerste ter plaatse kwamen zagen dat een groep van ongeveer 50 mensen met elkaar op de vuist waren. De groep verplaatste zich richting Zwaanstraat. Het lukte de agenten de partijen te scheiden door in de menigte te fietsen. Er werden in totaal 6 arrestaties. Vijf voor openlijke geweldpleging en een zesde voor het vernielen van een politiefiets. Het ging om twee Tilburgers van 20 en 22 jaar en vier inwoners uit Riel van 18 tot en met 22 jaar. De aanleiding tot de vechtpartij is niet bekend. Geen enkele betrokkene wenste aangifte te doen. Naast deze zes arrestaties hielden agenten centrumbezoekers aan voor belediging, niet voldoen aan bevel of vordering, diefstal fiets en vernieling.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 24-01-2011 11:44 | © Regio Midden en West Brabant |