Scania


maandag 24 januari 2011 11:56

Lichtste 50-tons Scania trekker van Nederland voor RBC

Breda, 24 januari 2010 - R.B.C. Transport uit Wageningen heeft een superlichtgewicht Scania P 420 trekkerchassis in gebruik genomen. Vergroot foto

Het ultieme doel: een 50 tons trekkerchassis met oplegger met een zo hoog mogelijk laadvermogen. En dat is gelukt! Met zes ton is dit de lichtste Scania trekker van Nederland in zijn klasse. Aflevering vond plaats door de Scania vestiging in Veenendaal.

R.B.C. was op zoek naar de lichtste truck in combinatie met de lichtste oplegger en autonome kraan, maar wel geschikt om als 50 tons combinatie te fungeren. Het Scania P 420 LA4x2 trekkerchassis weegt in gebruiksklare toestand exact zes ton. Dit is bereikt door vele gewichtsbesparende zaken, zoals onder andere de Scania CP16 dagcabine, korte wielbasis van 3.300 mm, enkellucht achterasbanden van Michelin X-one Grip 495/45, aluminium velgen en luchtketels en een SAF Holland Widesafer aluminium opleggerkoppeling. Voor de ultieme gewichtsverdeling van de voor- en achteras is een zware vooras gebruikt met de schotel in ideale positie.

Doordat het trekkerchassis - behalve de juiste krachtbron voor het werk
- ook aan de meest strenge milieunorm moest voldoen, is de keuze gevallen op de 420 pk sterke Scania EEV motor (Enhanced Evironmentally friendly Vehicle). In combinatie met de ruime CP16 dagcabine, een luxe luchtgeveerde chauffeursstoel en twee-pedaals Scania Opticruise wordt de chauffeur een comfortabele werkplek gegeven. Lane Departure Warning (LDW), een Orlaco camerasysteem en constante monitoring van de bandenspanning zijn als veiligheidsaspecten toegevoegd aan deze lichtgewicht trekker. Naast de specifieke producteigenschappen van het Scania product hebben de lage operationele kosten, de uitstraling van het merk en de goede relatie met de nabijgelegen Scania dealer in Veenendaal meegewogen in de beslissing.

R.B.C. Transport vervoert materialen voor de bouw die veelal gelost worden door autolaadkranen. R.B.C. onderscheidt zich in de markt door samen met de klant te zoeken naar de beste en meest flexibele logistieke oplossing voor zowel de klant als transport. Door de geografisch goed gespreide klantenkring en de geavanceerde plansystemen kunnen onbeladen kilometers sterk worden verminderd en zodoende de transportkosten zo laag mogelijk worden gehouden.

Fotobijschrift: De nieuwe Scania P 420 EEV van R.B.C. Transport weegt dankzij de vele gewichtsbesparende zaken slechts 6 ton en is hiermee de lichtste Scania trekker in zijn klasse.
P-series

P-serie

De compacte P-serie van Scania voldoet voor de overgrote meerderheid van distributie- en constructietaken.

EEV

Neem de stap naar EEV. Laat minder uitstoot achter.