Politiebond ACP

Hoorzitting Tweede Kamer over politiemissie Afghanistan

De Tweede Kamer houdt vandaag een hoorzitting over het voornemen van het kabinet voor een nieuwe politiemissie in Afghanistan.

De Tweede Kamer houdt vandaag een hoorzitting over het voornemen van het kabinet voor een nieuwe politiemissie in Afghanistan. Ook ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp zal een gedeelte van de hoorzitting bijwonen.

Tijdens de hoorzitting in de Tweede Kamer worden verschillende deskundigen uit binnen- en buitenland aan het woord gelaten over de nieuwe politiemissie. In het kabinetsplan zullen 545 militairen en politieagenten naar Afghanistan worden gestuurd om daar lokale politieagenten op te leiden. Het is de bedoeling dat de Tweede Kamer half februari een besluit neemt over het wel of niet laten doorgaan van de missie naar Afghanistan. Vooralsnog bestaan er in de Tweede Kamer veel twijfels over de nieuwe politiemissie en is een Kamermeerderheid nog niet zeker.

Randvoorwaarden

Eerder heeft de ACP al laten weten dat de politiek gaat over nut en noodzaak van de missie. De ACP richt zich op de voorwaarden waaronder politiemensen uitgezonden worden. Zo kijkt de ACP onder meer naar zaken als vrijwilligheid, de veiligheidsrisico's en naar de arbeidsvoorwaarden van uitgezonden politiemensen. Vooral op het terrein van veiligheid heeft de ACP nog veel vragen. Ook wordt er in het landelijk overleg tussen de minister van Veiligheid & Justitie en de vakbonden nog gediscussieerd over de arbeidsvoorwaarden voor politiemensen die worden uitgezonden.

Live te volgen

De hoorzitting is live te volgen via internet. Meer informatie daarover vind je op de website van de Tweede Kamer. Voor meer informatie verwijst de ACP haar leden ook door naar een eerder artikel over dit onderwerp. Zie het gerelateerde nieuws onderaan dit artikel.
---