Wim Bosman


nieuws

Wim Bosman neemt twintig nieuwe E-trucks in gebruik 24-01-2011

Wim Bosman heeft twintig heftrucks vervangen door nieuwe Electrotrucks. Na een intensieve testperiode van een jaar met verschillende merken en typen E-trucks, heeft Wim Bosman gekozen voor de Linde E16PH. E-trucks De E-truck heeft 1600 kg hefvermogen, integrale side-shift, batterijdeur voor zijdelings wisselen en een driedelige mast met voldoende ruimte om trailers in en uit te rijden. De E-truck is stiller en bovendien neemt de CO'-uitstoot af.

Dit ondersteunt de doelstelling van de Wim Bosman Groep om als koploper in Duurzame Logistiek in 2012 een CO' reductie van minimaal 30% te realiseren. De Wim Bosman Groep wil een bijdrage leveren aan de verduurzaming van de supply chain van haar klanten.

Deze E-truck is voorzien van 'non-marking' banden. Dit zijn witte banden die het stof reduceren en de werkvloer minder vervuilen. Ook is de E-truck uitgerust met een speciale luchtgeveerde stoel, de Super Comfort, type MSG 75. Deze stoel is ergonomisch vormgegeven en geeft extra comfort aan de heftruckchauffeurs. Omdat de E-trucks 24 uur per dag worden ingezet, werkt men met wisselbatterijen die de heftruckchauffeur door middel van een geavanceerd systeem zelf kan vervangen.

De E-trucks worden gebruikt in het centrale cross-dock in 's-Heerenberg. In dit cross-dock worden dagelijks 4000 pallets verwerkt en 450 vrachtwagens geladen en gelost. Alle heftruckchauffeurs krijgen een training voor het gebruik van de E-trucks.

E-truck Wim Bosman