Samenwerken aan nieuw CBR

24/01/2011 12:45

Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen

'We zijn de minister erkentelijk voor het vertrouwen dat ze uitspreekt in de huidige koers van het CBR en de verbeteringen die wij willen aanbrengen', aldus Susi Zijderveld, algemeen directeur van het CBR. Met dit vertrouwen geeft de minister antwoord op het onderzoek van Twynstra Gudde, dat de minister naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Dit onderzoek is een samenvatting van de problemen waarmee het CBR in het verleden is geconfronteerd. Na het aantreden in de zomer van 2010 heeft ook de nieuwe directie gemerkt dat de situatie bij het CBR zorgwekkend is en er het nodige veranderd moet worden binnen de organisatie. De directie is daarom direct na haar aantreden gestart met het opstellen van een verbeterprogramma. Hierover wordt nog overleg gevoerd met de medewerkers, de OR en de Raad van Toezicht. In dit verbeterprogramma worden uiteraard de aanbevelingen van Twynstra Gudde meegenomen.

Susi Zijderveld: 'Wij hebben met de minister enkele concrete afspraken gemaakt over verbeteringen die op korte termijn moeten worden bereikt. Dat betreft onder andere de beoordelingen van de medische rijgeschiktheid, de klachtenafhandeling en klanttevredenheid, pensioenproblematiek en een gezonde financiële situatie. Wij hebben er vertrouwen in dat we het nieuwe CBR gezamenlijk kunnen opbouwen. Zo hopen wij het verleden achter ons te kunnen laten en te bouwen aan de toekomst. Ons vertrouwen in de toekomst is gebaseerd op de kennis, ervaring, doorzettingsvermogen en betrokkenheid van de medewerkers van het CBR.'

De directie van het CBR bestaat uit Susi Zijderveld, algemeen directeur en René Verstraeten, financieel directeur.