Gemeente Meppel


Start werkzaamheden Duikerbrug Nijeveense Grift

24-01-2011 -

In opdracht van de gemeente Meppel start de firma Oosterhuis uit Nijeveen woensdag 16 januari met één van de deelprojecten uit het centrumplan Nijeveen. Dit wordt gedaan met steun van het Europese landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland. Deze fase betreft de aanleg van een nieuwe Duikerbrug in de Nijeveense Grift. Met de aanleg van deze Duikerbrug wordt het water van de Grift beter zichtbaar gemaakt en krijgt de omgeving rond de brug een nieuw ingerichte openbare ruimte.

De werkzaamheden bestaan in hoofdlijnen uit sloop- en opruimingswerkzaamheden van de oude duikerbrug, werkzaamheden aan kabels en leidingen door de nutsbedrijven en voorbereidende bouwkundige werkzaamheden voor de nieuwe duikerbrug.

Planning werkzaamheden
De werkzaamheden aan de Duikerbrug zijn tot 31 maart gepland. Tot deze tijd is de Dorpsstraat ter hoogte van de Duikerbrug afgesloten. Via bebording is de omleidingroute ten behoeve het bestemmingsverkeer en de vervoersmaatschappij aangegeven. Met de vervoersmaatschappij is de omleidingroute bepaald, waardoor de huidige bushaltes in de bestaande route in gebruik kunnen blijven.

Overlast
De werkzaamheden kunnen zorgen voor enige overlast. in de openbare ruimte voor overlast kunnen zorgen voor gebruikers van de openbare ruimte. Wij hopen op enig begrip voor deze tijdelijke overlast.

Aannemer Oosterhuis
Aannemer Oosterhuis is tijdens de periode van de uitvoering het project verantwoordelijk voor afhandeling van klachten. Tijdens de werkzaamheden is de uitvoerder van de firma Oosterhuis bereikbaar voor vragen of informatie. Aanwonenden worden tijdens de duur van het project via een nieuwsbrief geïnformeerd over de stand van zaken.